Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u altijd het laatste nieuws, de actuele standen, de laatste uitslagen en uiteraard het programma.


A-POULE | 26-09-2009
Gevers Installatiebureau opent verrassend sterk

Het was een opvallend doelpuntrijke speelronde in de A-poule. Zo waren er grote overwinningen te noteren voor Bierelier United en Gevers Installatiebureau (twee keer 8-2), maar Cheers the Next won het ruimst. De verbijsterde formatie van FC Bachus werd met liefst 10-1 nederlaag huiswaarts gestuurd.

Lang leek het helemaal niet op die monsterscore uit te draaien. Pas na twintig minuten opende Coen van Schijndel het bal, maar na rust gingen alle remmen los. FC Bachus werd compleet weggecounterd door de jonge honden van Cheers en moest een verdiende nederlaag slikken. Eugene Roelants redde de figuurlijke eer door vijf minuten voor tijd voor 6-1 te tekenen, maar in de slotfase scoorde Cheers nog vier keer. Het was de jonge garde die gehakt maakte van de gevestigde namen die bij Bachus in het veld stonden. Steven van der Heijden maakte er drie, terwijl Tim van Boxtel en Dani Jankovic allebei twee keer scoorden. FC Bachus werd genadeloos afgemaakt en daar konden ook doelman Wesley Hendriks en sterkhouder Kevin van Liempd (beiden debuterend voor FC Bachus en transfervrij overgekomen van Cheers the Next) niets aan veranderen. "Spaar ons alsjeblieft..", was het enige dat ze uit konden brengen.

Het ontstaan van Den Bosch City was flitsend te noemen. Binnen anderhalve week werd een volledig nieuw zaalvoetbalteam uit de grond gestampt en in de eerste wedstrijd liet men meteen zien een aanwinst te kunnen zijn voor de competitie. Tegen FC Unity, dat pas voor de tweede keer in actie kwam en dit keer gelukkig wél netjes in tenue aantrad, speelde DBC een degelijke wedstrijd die winnend werd afgesloten (4-2). Aanvoerder en oprichter Johan Sluijter was al na vier minuten trefzeker, waarna Marcel Stolzenbach de score binnen het kwartier naar 3-0 bracht. Ingmar Boersma zorgde er met zijn doelpunt voor dat de spanning nog in de eerste helft terugkwam, maar in de tweede helft viel de aansluitingstreffer niet. Uitblinker aan Den Bosch City-zijde was keeper Lenard den Teuling, die er hoogstpersoonlijk voor zorgde dat FC Unity niet terug in de wedstrijd kon komen. Stolzenbach maakte even voor tijd aan alle onzekerheid een einde, waarna Robin Meesters - pingelende smaakmaker aan Unity-zijde - de uitslag op 4-2 zette.

De jongens van Gevers Installatiebureau kenden een valse start toen hun tegenstander bij de eerste wedstrijd niet kwam opdagen. Bouwbedrijf Timmers BV was voor de herkansing wél present, zij het met een mager team. Enkele afmeldingen en onverwachte thuisblijvers zorgden voor een magere opkomst en niets bleef Timmers deze avond bespaard. Christian Quaadvlieg viel namelijk al na enkele minuten geblesseerd uit en dus zat er voor reservedoelman Koen Duyx niets anders op dan zich om te kleden en aan te treden als veldspeler. Ook aan de kant van Gevers stond in de persoon van Jeroen van Lokven een echte veldkeeper in het veld, maar de wedstrijd werd er niet minder mooi om. Beide voetballende goalies werden zelfs de lievelingen van het publiek. Met enkele prachtige hoogstandjes kregen ze de handen van de opgekomen toeschouwers op elkaar.

Die zagen het snel combinerende Gevers uitlopen naar een ruime voorsprong en konden ook na rust genieten van fraaie acties. Na een half uur schoot Mark Kuijs keihard de 4-1 op het bord, maar Gevers ging gewoon door met scoren en liep snel verder uit. Uiteindelijk werd het 8-2 en mocht Timmers blij zijn dat het niet met dubbele cijfers de boot in was gegaan. Joep van der Heijden werd topscorer met drie goals, maar de hele ploeg van Gevers Installatiebureau kwam zeer goed voor de dag. Het team blijkt een absolute aanwinst voor de competitie. Wanneer het bij elkaar blijft gaan we er de komende jaren ongetwijfeld nog veel van horen!

Ook van Bever/Chambers hopen we dit te kunnen zeggen, maar feit is dat zij de laatste jaren (veel) meer verliezen dan winnen. In deze jaargang is men echter nog altijd ongeslagen! Nadat Timmers in de eerste speelronde op 2-2 werd gehouden, was Bor Hoveniers (dat zonder vaste doelman en wissels aantrad) niet opgewassen tegen de roodzwarte Suriprofs. Dankzij onder meer drie doelpunten van Yokito Margoritha werd er met 7-4 gewonnen. Ook Ruud Kerkhof, Benjamin Delhez, Bram Ploem en Joost Bosman kwamen tot scoren.

Bierelier United heeft zijn naam als titelkandidaat nummer een nog maar eens waargemaakt. Listige outsider Bakker van Keulen/Colorado was aanwezig met een sterke formatie, maar moest desondanks een wellicht wat geflatteerde maar toch zeker verdiende nederlaag slikken. Wie anders dan captain Julien Stundebeek werd de topscorer van de avond met vier treffers. Nieuwe aanwinst Arda Havar pikte ook twee doelpunten mee en Mounir Jouhri en Mark van der Ven zorgden met hun doelpunten voor de 8-2 overwinning.

B-POULE | 19-09-2009
B-poule begint zoals verwacht erg spannend

Waar dit seizoen in de hoogste klasse een uitgesproken favoriet aan de aftrap stond, is het in de B-poule niet te zeggen wie er met de titel aan de haal zal gaan. Dezelfde tien ploegen als tijdens de vorige jaargang zullen gaan strijden om het felbegeerde kampioenschap en daardoor is het wederom erg spannend.

B.N.A. is een van de teams die wel eens zouden kunnen gaan verrassen. Hun naam als outsider maakten de mannen in zwart-wit ook meteen waar. Tegen regerend kampioen De Schutskooi was het eerste wapenfeit direct daar; er werd overtuigend gewonnen met 7-4. B.N.A. verloor vorig jaar de eerste vijf wedstrijden en wilde nu dat niet herhalen. Tegen De Schutskooi werd dat doel ook in daden omgezet, want de groenhemden kwamen er totaal niet aan te pas. Remco van der Pot, Rob Slegers, Freek van Kasteren en Herman Kasdiran (die niet vaak meespeelt, maar opvallend genoeg wel weer tegen De Schutskooi van de partij was) wisten voor rust te scoren en brachten B.N.A. op een comfortabele 4-0 voorsprong. Vlak voor rust schoot De Schutskooi nog twee keer raak van afstand, maar ook na de hervatting was er geen vuiltje aan de lucht voor B.N.A. De Schutskooi probeerde het nog wel, maar kon geen potten breken. Uiteindelijk werd het 7-4.

Brabant United ’07 presteerde vorig seizoen opvallend goed. Het eindigde op een derde plaats én in de bekerfinale. Garantie voor wederom goede prestaties in het nieuwe seizoen zijn dat echter niet en daar kwamen de Brabanders, aanwezig met slechts vijf spelers, tegen Korsten Verzekeringen achter. De routiniers wonnen dankzij doelpunten van good old Jan van den Boogaard, Marc-Jan Coppens en Bas van der Vliet (2) met 3-4.

Als er een favoriet voor de titel moet worden genoemd, is Dixons de ploeg die daarvoor in aanmerking komt. Zij sloten het vorige seizoen af met een uitermate sterke tweede seizoenshelft en versterkten de selectie zelfs tijdens de zomerstop. Tegen Twago International, de nummer laatst van de afgelopen jaren, ging het echter verre van vlekkeloos. Met moeite stond Dixons, na een achterstand, met 3-2 voor tijdens de rust en het duurde niet lang voordat de volgende gelijkmaker op het bord kwam. Er werd alsnog afstand genomen (6-3), maar Dixons maakte het zichzelf in de slotfase toch nog moeilijk. De wedstrijd eindigde in 6-5. Twago verjongt steeds meer en dat werpt zijn vruchten af. Bas von Berg en debutant Gijs Eras (beide 17 jaar oud) scoorden allebei twee maal.

VersVleesBoerderij.nl en Bad Brothers doen het al jaren met nagenoeg dezelfde formatie. Kijkend naar de kwaliteit van de selecties zou het eenrichtingsverkeer moeten zijn, maar niets was minder waar. De teams maakten er een uiterst vermakelijke  en boeiende pot van, die onder uitstekende leiding van de nieuwe scheidsrechter John Snijders stond. Bad Brothers was voor rust de betere ploeg maar zag dat veldoverwicht niet in doelpunten tot uitdrukking worden gebracht. VVB kroop steeds meer uit haar schulp en vijf minuten voor tijd was het dan eindelijk raak. Niels Verstegen strafte het niet uitspelen van een overtalsituatie door Bad Brothers keihard af: 1-0. De B-poule grootmacht leek geslagen, maar toonde (met een beetje geluk) veerkracht. Dertien seconden voor tijd kreeg de wedstrijd dan toch de juiste uitslag; een wanhoopsschot van Mark Lakwijk belandde via het been van de onfortuinlijke Gerjan van de Berg achter zijn eigen doelman. Het erg amusante duel, waarin beide doelmannen de uitblinkers waren, eindigde hiermee in 1-1.

Ook De Kiet gaat komend seizoen weer op dezelfde voet (en met dezelfde selectie) verder. Het keepersprobleem wordt vooralsnog opgelost door toerbeurten van Geert van der Cruijssen en René van der Velden. Laatstgenoemde nam tegen ERIB plaats onder de lat, terwijl het aan de andere kant invaldoelman Erwin van der Els was die zijn keeperskunsten liet zien. En hij kon aan de bak, want De Kiet kwam sterk uit de startblokken. Met name de enige nieuweling Henri "Joey" Mulders was een ware plaag voor de ERIB-defensie. Het zorgde voor een 3-2 voorsprong voor de paarsblauwen tijdens de bankwissel, maar omzettingen van het technisch duo op de ERIB-bank zorgde alsnog voor een nederlaag. De juiste wissels en een nieuwe bal kregen de blauw-witte ploeg op tijd weer aan het voetballen en daardoor kon het foutenfestival worden afgesloten met een nipte zege voor ERIB: 4-5.


A-POULE | 12-09-2009
Nieuwe teams maken valse start

De jonge mannen van Gevers Installatiebureau kenden een valse start van hun zaalvoetballoopbaan. Met een man of tien waren ze aanwezig voor de eerste officiële wedstrijd, maar de tegenstander was in geen velden of wegen te bekennen. DTS Boys bleek na drie moeizame jaren te zijn gestopt, maar had verzuimd dat door te geven aan de organisatie. Houdoe en bedankt…

Het treffen tussen Bouwbedrijf Timmers BV en Bever/Chambers ging wel gewoon door en kwam pas na de pauze op gang. Tijdens de rust was het opmerkelijk genoeg 0-0, aangezien aan beide kanten een veldspeler op doel stond. Twan Voets (Timmers) en Ivan Parto (Bever) hielden hun doel schoon, maar daar kwam in de tweede helft verandering in. Joost Bosman was de sterspeler van de avond aan Bever-zijde. Hij schoot zijn team hoogstpersoonlijk naar een 2-0 voorsprong, maar Timmers kwam langszij. Pas enkele minuten voor tijd viel de gelijkmaker. Het bleef 2-2.

Bierelier United maakte tegen Bor Hoveniers meteen duidelijk waarom ze tot titelkandidaat zijn gebombardeerd. Na een kwartier was er nog altijd niet gescoord, maar daarna moest de nummer laatst van vorig seizoen eraan geloven. Binnen tien minuten moest doelman Jan Hoedemakers liefst acht (!) keer vissen en ook na rust ging de doelpuntenmachine gewoon door. Uiteindelijk werd het 14-0, door doelpunten van Mounir Jouhri, Julien Stundebeek (ieder 4), Ron van Boxtel (3), Rico van den Hanenberg (2) en Mark van der Ven. De zege van Bierelier United kon daarnaast ook toegeschreven worden aan nieuweling Rudy van der Heijden, die het achterin goed dicht hield, en Nicky van den Dungen, die weer eens geweldig stond te keepen.

Colorado, sinds dit seizoen door het leven gaand met de voorvoeging Bakker van Keulen, kende een moeilijk avondje tegen het compleet vernieuwde Cheers the Next. Met drie debutanten, twee spelers die pas enkele maanden op de spelerslijst staan en een invaldoelman moest aanvoerder Michael van Liempd de strijd aangaan en dat ging niet eens zo slecht. Er werd met 5-4 verloren, maar belangrijker was het goede optreden van de ploeg. “De jongens missen nog de nodige ervaring, maar hebben het wel in zich er te komen”, aldus de geblesseerde vedette Jan van der Heijden.

Tijdens de laatste wedstrijd van de eerste speelronde maakten de mannen van FC Unity hun entree in de Rosmalense zaalvoetbalcompetitie. Getooid in allemaal verschillende shirts (hopelijk eenmalig) was het een warrig geheel, maar voetballen blijken ze wel te kunnen. FC Bachus, dat met slechts vijf mensen kon aantreden, had er de nodige moeite mee, maar won toch. Het werd 6-5.


A-POULE | 10-09-2009
Bierelier United grote A-poule favoriet

De zomer is achter de rug en de eerste herfstbuien zijn alweer op ons neergedaald. De hoogste tijd om sporthal De Hazelaar weer op te zoeken voor een potje zaalvoetbal dus. Het belooft ook in 2009/2010 weer een spannende competitie te gaan worden, waarbij veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn.

In de hoogste klasse is er daarentegen een grote favoriet. Bierelier (voorheen Rosmalen) United speelde zich vorig jaar naar een tweede plaats en gaat met een versterkte formatie ook dit seizoen zonder twijfel hoge ogen gooien. Gezien het feit dat Rudi van der Heijden, Mounir Jouhri en Arda Havar overkwamen van kampioen T. Pennings/De Bron - dat er evenals FC Basiskeuken mee is gestopt - is United dé ploeg die door de kenners als torenhoge favoriet wordt gezien.

Maar er liggen genoeg outsiders op de loer. Wat te denken van bijvoorbeeld FC Bachus, dat ondanks serieuze interesse van andere clubs publiekslieveling Tommie de Jong kon behouden en zich versterkte met doelman Wesley Hendriks en vedette Kevin van Liempd? Beide spelers kwamen transfervrij over van Cheers the Next, dat noodgedwongen erg moest verjongen. Nieuweling Patrick van der Doelen beschikt over de nodige ervaring, maar in Dani Jankovic, Dylan Kusters en Joost Wanders werden drie tieners binnengehaald die hun zaalvoetbaldebuut nog moeten gaan maken.
 
Bouwbedrijf Timmers BV gaat het ook komend seizoen proberen met de vertrouwde, geroutineerde ploeg. Wel haalde men met Koen Duyx een nieuwe getalenteerde doelman binnen. Bever/Chambers was erg rustig op de transfermarkt en telt zelfs geen enkele aankoop. Hetzelfde geldt voor Colorado, dat wel een nieuwe sponsor vond en daardoor vanaf dit seizoen uitkomt onder de naam Bakker van Keulen/Colorado. Of Bor Hoveniers de nieuwe jaargang met veel vertrouwen tegemoet zal gaan is onduidelijk. Vorig seizoen werden slechts zes punten behaald, waarvan drie gratis, en dus zal er iets moeten veranderen. Geïnvesteerd werd er echter niet; de selectie is ongewijzigd.

Gevers Installatiebureau is een nieuwe club en kan wellicht een van de verrassingen worden. De vriendengroep heeft slechts een gemiddelde leeftijd van negentien jaar, maar het zou velen niet verbazen als ze goede klassering neer weten te zetten. De techniek heeft men in ieder geval in huis. Van FC Unity en Den Bosch City, die zich wegens afhaken van twee teams pas op het laatste moment bij de competitie voegden, is te weinig bekend om hen mee te nemen in de voorbeschouwing. De overwegend Bossche ploegen hebben in ieder geval de intentie om er een mooi jaar van te maken!


A-POULE | 10-09-2009
Den Bosch City in plaats van DTS Boys

In DTS Boys kent de Rosmalense zaalvoetbalcompetitie een tweede afhaker voor het nieuwe seizoen. I.t.t. Quattro meldden zij zich echter níet af en dus stond Gevers Installatiebureau voor niets in de zaal voor de aftrap van de jaargang. Het bestuur heeft binnen enkele dagen een vervangend team kunnen vinden, die per direct de plaats van DTS Boys in zal gaan nemen.

Het gaat om Den Bosch City, dat wordt aangevoerd door Johan Sluijter. Het team is momenteel in oprichting en heeft verzekerd op tijd klaar te zijn voor het treffen met FC Unity, op 22 september. De wedstrijd van dinsdag jl. zal later alsnog worden ingehaald.


A-POULE | 07-09-2009
FC Unity vervangt afhakend Quattro

Op het laatste moment is er noodgedwongen toch nog een wijziging in de competitieopzet. De communicatie met het nieuwe team Quattro verliep moeizaam en ondanks toezeggingen dat alles tijdig geregeld zou zijn, bleek dat enkele dagen voor de seizoensopening toch niet het geval. Quattro probeerde de eer aan zichzelf te houden door zich af te melden voor de competitie, maar zadelde daarmee het bestuur op met een probleem.

Dat was gelukkig snel opgelost, want in FC Unity uit Den Bosch werd een vervangende ploeg gevonden. Ondanks dat het zaalvoetbalteam nog moet worden opgericht en men dus slechts een week heeft om alles te regelen voor de eerste wedstrijd, heeft de fanatieke vriendengroep er veel zin in. We wensen hen veel succes in onze competitie.

Ook Colorado zal niet deelnemen aan het A-pouleseizoen 2009/2010. Onder die naam althans. De ploeg heeft even voor de competitiestart een tenuesponsor gevonden en zal daarom voortaan door het leven gaan als Bakker van Keulen/Colorado.


ALGEMEEN | 20-08-2009
Website klaar voor seizoen 2009-2010

Zoals u kunt zien is deze website weer helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. Het nieuwe programma staat online, de teampagina's zijn flink geüpdate en ook de pagina's achter het rechtermenu zijn onder handen genomen.

In het nieuwe seizoen slechts een naamswijziging; Rosmalen United heet voortaan Bierelier United. Daarnaast verwel-komen we twee nieuwe ploegen. Gevers Installatiebureau neemt de plaats in van FC Basiskeuken en het opvallende vertrek van kampioen T. Pennings/De Bron wordt - mits er tijdig wordt voldaan aan de verplichtingen - ingevuld door Quattro. Ook DTS Boys heeft ternauwernood een plaats kunnen bemachtigen voor het nieuwe seizoen, maar na het uitblijven van enige communicatie in de afgelopen maanden is het maar de vraag of ook zij mogen starten.

In de B-poule is gelukkig wel alles al rond. Er wordt met dezelfde tien ploegen begonnen als waar het vorige seizoen mee is geëindigd, dus het beloofd weer een spannend jaar te worden.

Op veler verzoek is ook dit jaar weer gebruik gemaakt van een volledig eerlijk systeem bij het maken van het pro-gramma. Elke ploeg speelt 3 of 4 keer op dezelfde speeltijd/ avond, waardoor een eerlijker schema niet mogelijk is.

Graag wenst het bestuur iedereen nog een fijne vakantie. Tot over enkele weken in sporthal De Hazelaar! 


Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen