Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u altijd het laatste nieuws, de actuele standen, de laatste uitslagen en uiteraard het programma.


A-POULE | 18-12-2010
Bierelier Utd vergroot voorsprong op achtervolgers

Ze staan alweer zes punten los. Zonder al te veel moeite heeft Bierelier United de eerste acht duels van het seizoen gewonnen. En omdat concurrent FC Bachus na het onderlinge duel ook het treffen met Den Bosch City verloor, heeft de regerend kampioen een aardig gat geslagen.

Bierelier besliste de wedstrijd tegen Shaktar Babbels al in de eerste helft. Ondanks heldhaftig keeperswerk van spits Erik van Meurs, die de verhinderde goalie Edwin Smolders verving, was de stand op dat moment al 1-5. In de tweede helft sleepte Babbels er een fictief gelijkspel uit, maar punten kregen ze daar niet voor. Julien Stundebeek was de grote man met liefst zes treffers. Linkspoten Arda Havar (Bierelier) en Martijn Donkers (Babbels) maakten er allebei drie.

FC Bachus kwam in de tweede zware wedstrijd op rij beter voor de dag dan nummer drie Den Bosch City. Het kreeg echter wel het deksel op de neus. Via twee goals van Paul Eerhart en een van Michael Gevers was het bij rust al 0-3. En die achterstand kwam Bachus niet meer te boven. Martijn Gerrits bracht de spanning wel terug door er binnen drie minuten na de hervatting twee in te hebben gelegd, maar Den Bosch City liet de runner-up niet verder komen. Uiteindelijk werd het 3-6.

Bever/Chambers is in de winning mood. Nadat in de vorige speelronde Den Bosch City in de slotfase werd verslagen, moest ook Gevers Installatiebureau aan deze beproeving geloven. Ditmaal was Robert Schapendonk het goudhaantje. Met zijn tweede van de avond maakte hij er in de 43e minuut 4-4 van en in de allerlaatste seconde werkte hij ook de winnende achter doelman Jeroen van Lokven. Gevers zakt door deze nederlaag – alweer de vierde van het seizoen - naar de zevende plaats op de ranglijst. Bever/Chambers, dat aan heeft gegeven deze zomer een grondige renovering te ondergaan, gaat hen voorbij.

De vriendschappelijke wedstrijd tussen Bouwbedrijf Timmers en Adelaar Bierelier Combinatie speelde zich voornamelijk af op een helft; die van A.B.C. De nieuwkomers laten zien over een leuk team te beschikken, maar de A-poule lijkt voor hen een niveautje te hoog. Het er lustig op los combinerende Timmers ging vrij eenvoudig naar de winst: 8-1. Jelle Scholts nam drie doelpunten voor zijn rekening. Sander Steenbakkers en Christian Quaadvlieg maakten er twee. Stefan van de Hanenberg schoot in de slotminuut voor rust de eretreffer van A.B.C. achter doelman Twan Voets.

Cheers the Next mocht tot slot drie gratis punten bijschrijven. Tegenstander Colorado belde helaas even voor de wedstrijd, voor de tweede keer in ‘successie’, af. “Juist nu we weer een keer op volle sterkte konden aantreden”, baalde Cheers-captain Jan van der Heijden.


B-POULE | 11-12-2010
ERIB overtuigende Herbstmeister

Hoewel het vertoonde spel bij tijden verre van vlekkeloos mag worden genoemd, is ERIB de onbetwiste favoriet voor de titel in de B-poule. De vooralsnog ongenaakbare koploper gaat met de volle buit uit zeven duels aan kop en ziet de achtervolgers op liefst zeven, acht en elf punten volgen.

Tegen Twago International kwam ERIB niet op haar best voor de dag. Het spel was rommelig, maar ook zonder de twee sterspelers werd de overwinning weer veiliggesteld. Twago kwam, na twee goals van Ad Pennings, via een fraai doelpunt van Jos Goyaerts nog wel op 1-2, maar zoals de reporter op dat moment al voorspelde, bleef dat hun enige doelpunt van de avond. ERIB ging via nog een treffer van Pennings en een van Henry aan den Toorn na rust naar de zege: 1-4. Aanvoerder Hans van Aggelen, die als een echte ausputzer functioneerde, werd uitgeroepen tot uitblinker bij de nummer een van de ranglijst. Bas von Berg verdedigde het Twago-doel met verve, maar kon niet voorkomen dat zijn vader node werd gemist.

Raymond Reinewald was onverbiddelijk. Direct na de aftrap in het duel met Bor Hoveniers strafte hij een verdedigingsfout genadeloos af en bracht daarmee De Schutskooi op voorsprong. Teamgenoot Mark de Jong maakte er zelfs 0-2 van, maar via Maurice Mulders en Chris Pandey kon Bor nog voor rust op gelijke hoogte komen. In de tweede helft was het wederom De Jong die scoorde voor De Schutskooi, maar winnen zat er voor hen niet in. Een gele kaart voor de maker van het openingsdoelpunt zorgde voor een overtalsituatie van de opponent en die werd door Bor Hoveniers prima benut: terwijl Reinewald baalde op het strafbankje tekende Pandey voor 3-3. In de allerlaatste seconden was Benjamin van den Broek (Schutskooi) nog erg dicht bij de golden goal, maar hij schoot de bal oog in oog met Bor-doelman Jan Hoedemakers naast.

VersVleesBoerderij.nl moet nog even wachten op de tweede overwinning van het seizoen. Brabant United '07 nam in de eerste helft al voldoende afstand (0-4) en won ruim: 2-10. Rick Penders scoorde in de tweede helft een glaszuivere hattrick en maakte er in totaal vier. Jeroen Mangnus, Sam Akkermans en Frank Verhees tekenden ieder voor twee goals. Marco van Doremalen, alltime topscorer van VersVleesBoerderij en diens voorgangers, nam de volledige productie van zijn ploeg voor zijn rekening.

Hoewel FC Unity de nodige moeite kende met Dixons, waren de drie punten toch een prooi voor de degradant. Kevin van de Mooren en Benjamin Mol zetten de ruststand op 2-0 en vijf minuten na de rust maakte Van de Mooren er zelfs 3-0 van. Via treffers van captain Kevin van 't Sand en Joeri Noyen leek Dixons terug in de wedstrijd te komen, maar in de slotfase maakte Jesse Timmermans aan alle onzekerheid een einde door voor 2-4 te tekenen.

De Kiet - B.N.A. was een wedstrijd tussen generatiegenoten. En die gaven elkaar weinig toe. De kampioen van vorig jaar, die momenteel in de onderste regionen bivakkeert, kwam via een goede goal van Marcel Pennings voor, maar kon maar moeilijk afstand nemen. Halverwege was de voorsprong dan ook minimaal: 3-2. Het gat werd vergroot naar twee, maar in de laatste minuut maakte De Kiet nog 4-3. De zo vurig gewenste gelijkmaker bleef uit. Peter van der Plas (De Kiet) was realistisch na afloop: "We missen de aanvallende inbreng van spelers als Henri Mulders en Gust Langenberg." De geblesseerde Gert-Jan van Lokven baalde ook. Al was het alleen maar dat hij niet genoemd werd in dit rijtje.


A-POULE | 04-12-2010
Bierelier United beslist topper voor rust

Van een topper was eigenlijk alleen op papier sprake. FC Bachus - net als de tegenstander nog zonder puntverlies - kwam er in de onderlinge strijd met Bierelier United eigenlijk niet aan te pas. In de eerste helft (4-0) werden de kaarten al geschud. Uiteindelijk won de regerend kampioen met 7-2.

Julien Stundebeek scoorde al na twee minuten en Arda Havar maakte er in de vijfde minuut zelfs 2-0 van. Beide linkspoten scoorden aan het eind van de eerste helft nog een keer en beslisten het duel daarmee al eigenlijk. FC Bachus had in aanvallend opzicht immers niets laten zien. Toen de derde linksbenige aan Bierelier-zijde, Ron van Boxtel, meteen na rust voor 5-0 tekende was helemaal duidelijk naar wie de punten gingen. Bachus kwam nog wel opzetten en kreeg kans op kans, maar die werden allemaal vakkundig gemist. Terwijl Nicky van den Dungen zijn doel met kunst en vliegwerk schoon hield, kwam Bierelier even voor tijd zelfs op 6-0. Pas daarna kon Michiel van Keijsteren de Bachus-eer redden. In de slotfase werd de eindstand op 7-2 bepaald.

Shaktar Babbels was voor het treffen met Cheers the Next op volle oorlogssterkte. Cheers kon daarentegen ternauwernood vijf fitte spelers in de zaal brengen en die vormden een onsamenhangend geheel. Het werd mede hierdoor een rommelige wedstrijd, waarbij mooie acties keer op keer gevolgd werden door koddige misverstanden. Wie als winnaar van het foutenfestival uit de bus kwam, bleef lang onzeker. In de laatste tien minuten nam Cheers toch afstand. Na een tussenstand van 5-5 werd er uitgelopen naar een op het eerste oog ‘eenvoudige’ overwinning: 5-9. De toeschouwers wisten wel beter. Tim van Boxtel (4), Maarten van Schadewijk (3) en Dani Jankovic (2) scoorden voor Cheers. Martijn Donkers en Erik van Meurs maakten er beide twee voor Babbels. Dylan Kusters passeerde zijn eigen, niet onverdienstelijk debuterende, doelman Marcel Reuser.

Bouwbedrijf Timmers en Gevers Installatiebureau maakten er een doelpuntenfestijn van. Gevers ging de pauze in met een 3-2 voorsprong, maar na rust kwam Timmers langszij. Het werd 8-8 en daarmee deelden de ploegen de punten. Andy van Esch was op papier de belangrijkste man aan Gevers-zijde. Hij scoorde vier keer. Lawrence Heijmans (3), Jelle Scholts (2), Sander van de Hout (2) en Enrico Zondag waren de doelpuntenmakers bij Timmers.

Verrassend was de nederlaag van Den Bosch City. De nummer drie op de ranglijst kwam tegen het laaggeklasseerde Bever/Chambers op een 4-2 voorsprong, maar verspeelde die na rust volledig. Twee treffers van Bram Ploem en een van Giovanni Parto waren voor Bever voldoende om de tweede échte zege van het seizoen veilig te stellen: 4-5. Het team nestelt zich daarmee op de zevende plaats. Den Bosch City blijft vooralsnog op plek drie, maar mist de aansluiting met de koploper en ziet de achtervolgers tot op een puntje naderen.

Tot slot stond ook nog de vriendschappelijke wedstrijd tussen Colorado en Adelaar Bierelier Combinatie op het programma. Die ging echter niet door. Helaas besloot Colorado op het laatste moment af te bellen i.v.m. spelerstekorten. Het komt hen op een boete te staan, maar de reglementaire 3-0 overwinning (die alle teams in de eerste competitiehelft gratis krijgen) gaat wel de boeken in. A.B.C., dat zich had verheugd op een potje zaalvoetbal, bleef met een kater achter.
Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen