Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

ALGEMEEN | 28-02-2011
In Memoriam: Jeroen Vos (39) overleden

Na een lang ziekbed is oud-scheidsrechter en -bestuurslid Jeroen Vos woensdag jl. overleden. Jeroen kwam begin jaren negentig als scheidsrechter bij de Rosmalense zaalvoetbalcompetitie en heeft ook enkele jaren zitting genomen in het bestuur. Na enige jaren stopte hij zijn activiteiten en werkte hij zich onder meer op tot arbiter in de landelijke hoofdklasse van het veldvoetbal.

Op helaas veel te vroege leeftijd is door de gevolgen van spierziekte ALS een einde gekomen aan het mooie maar getekende leven van de vader van vier kinderen. Het bestuur van ZVC Rosmalen wenst familie en vrienden van Jeroen alle sterkte bij het verwerken van dit verlies.


A-POULE | 26-02-2011
Cheers op weg naar kopgroep en periode

De zaalvoetballers van Cheers the Next hebben een goede slag geslagen. Tegen concurrent Gevers Installatiebureau werd een zwaarbevochten en belangrijke 5-3 zege behaald. Amajak Harexian bracht Gevers nog wel op voorsprong en Scott van der Stappen volgde even later zijn voorbeeld, maar doelpunten van Coen van Schijndel (stijf in het kruis) en Maarten van Schadewijk zorgden voor een 2-2 ruststand. In de tweede helft nam Cheers de leiding en die bouwde men uit tot een prima uitgangspositie: goals van Van Schadewijk, Steven van der Heijden en invaller Günther van Meurs zorgden voor een 5-2 voorsprong. Andy van Esch bracht de spanning nog terug, maar heldhaftig keeperswerk van Marcel Reuser en een door Van Schijndel gestopte penalty (hij verving Reuser - na een gele kaart - twee minuten als doelman) zorgden ervoor dat het bij 5-3 bleef. Cheers stijgt met deze overwinning naar de derde plaats op de ranglijst en heeft nog altijd het volle pond uit de laatste drie duels. Met een vierde zege op Shaktar Babbels, in de volgende speelronde, is de derde periodetitel een prooi voor de ploeg van Jan van der Heijden.

Shaktar Babbels won ook en legde daarmee eveneens beslag op drie zeer belangrijke punten. De nummer voorlaatst op de ranglijst had echter een stuk minder moeite met haar opponent. Adelaar Bierelier Combinatie streed voor wat het waar was, maar toonde andermaal aan het absolute buitenbeentje van de klasse te zijn. Een eigen doelpunt van Björn Wetser en treffers van Roel van der Krabben en Martijn Donkers zorgden voor een 3-0 voorsprong, voordat Michael van den Hanenberg op slag van rust iets terug kon doen voor ABC. Het bleek tevergeefs, want de schier geblesseerde doelman stond na de hervatting geen moment meer in zijn doel en tekende daarmee het doodsvonnis van zijn eigen team. Al pingelend dacht ie aan de andere kant van het veld het tij te gaan keren, maar keer op keer wist Babbels de bal te veroveren en al counterend, of zelfs van eigen helft, in het (lege) doel te deponeren. In de allerlaatste minuut kreeg de goalie toch ‘waar voor z’n geld’; hij scoorde en bepaalde daarmee de eindstand op 2-10.

Bierelier United leek het, gezien de uitslag, lastig te hebben gehad tegen Colorado. Niets was echter minder waar. Een 3-1 ruststand werd namelijk snel uitgebouwd naar 6-1 en pas daarna kon Colorado de stand een beter aanzien geven. Via twee doelpunten van Arda Havar, Mounir Jouhri, Mark van de Ven (Bierelier), Frans van den Broek én William van de Hout (Colorado) werd het uiteindelijk 6-4. Bierelier-captain Julien Stundebeek schitterde door afwezigheid, maar was – na enig oponthoud – op de hoogte gehouden door zijn teamgenoten en wilde toch reageren: “Na een vroege en ruime voorsprong was het naar verluidt in de tweede helft weer als vanouds.” Desondanks schreef de koploper weer drie punten bij en blijft het vooralsnog ongenaakbaar.

FC Bachus is de eerste achtervolger, maar kijkt tegen een gat aan van liefst tien punten. Het verschil bleef hetzelfde, want ook Bachus won. Zeer eenvoudig zelfs, want Bever/Chambers werd volledig overlopen. Bij rust (7-2) waren de kaarten al geschud en in de laatste vijfentwintig minuten liep de score alleen maar verder op. De teller stopte bij 14-5 en Michiel van Keijsteren (FC Bachus, 4) en Patrick Koppers (Bever, 3) waren de topscorers van de verre van spannende, maar wel zeer sportieve, wedstrijd. Bachus-vedette Kevin van Liempd moest lange tijd wachten op een treffer, maar ook hij wist het net te vinden. Op dat moment stond clubtopscorer Bram Ploem onder de Bever-lat. Doelman Benjamin Delhez was het vissen beu en kwam in de tweede helft als veldspeler in actie.

Tot slot schreef Bouwbedrijf Timmers drie gratis punten bij. Den Bosch City moest zich in de middag afmelden wegens spelerstekorten en dus verloren ze niet alleen reglementair, maar werd de voormalige runner-up op de ranglijst voorbijgegaan door FC Bachus en Cheers the Next. En ook Timmers komt op gelijke hoogte met de Bosschenaren. De (sub)top is na deze speelronde dus zeer dicht bij elkaar gekomen.


B-POULE | 19-02-2011
Koplopers blijven punten verspelen

De verschillen leken zich al vroegtijdig te hebben afgetekend, maar na een aantal verrassende uitslagen tijdens de laatste speelronden wordt het weer ongemeen spannend in de B-poule.

Koploper ERIB heeft – na drie gelijke spelen op rij - de eerste nederlaag van het seizoen te pakken. Men moest het tegen het sterk in opkomst zijnde Dixons zonder de twee sterspelers doen en dat werd de ploeg fataal. Gedisciplineerd nam de subtopper de voorsprong en die werd niet meer uit handen gegeven. Een eigen doelpunt van Erwin Grijzenhout en twee van Erwin van der Biezen hielden ERIB nog wel in de race, maar een geweldig afstandschot van Roy Janssen zorgde in de slotminuten voor de definitieve nekslag: 3-5.

Bor Hoveniers had na het verlies van ERIB de kans om op gelijke hoogte te komen, maar de runner-up verkeek zich danig op VersVleesBoerderij.nl. De hekkensluiter nam prompt de leiding en stond binnen zes minuten al met 0-3 voor! Goals van Hein de Werd (2) en Ruud van Bergen leken voor een sensatie te gaan zorgen, maar die bleef enigszins uit. Na twee goals van Bor bracht VVB’s spelende sponsor Henri Savelkouls de ruststand op 2-4, maar meteen na de hervatting maakte Maurice Mulders de nieuwe aansluitingstreffer en dus bleef het lang spannend. Pas in de absolute slotfase tekende Erik Claassen met zijn tweede van de avond voor een benauwde puntendeling.

FC Unity, de gedeelde nummer drie op de ranglijst, had een zeer gemakkelijk avondje tegen Brabant United’07. Na twintig minuten had het al zeven keer gescoord en nog geen tegentreffer hoeven incasseren. Pas in het laatste half uur kon ook United enigszins mee gaan voetballen. Het werd 10-4, waarbij Gerald Gloudemans en Benjamin Mol beide vier treffers voor hun rekening namen. Mattijs Kuipers luisterde zijn debuut voor Brabant United op met twee goals, maar was slechts gematigd tevreden: “De gezonde wedstrijdspanning werd me schijnbaar te veel.”
 
Net als Unity pakte ook B.N.A. haar drie punten op zeer eenvoudige wijze. Twago International is al geruime tijd het spoor volledig bijster en ging ook tegen de kwakkelende kampioen van vorig jaar genadeloos hard onderuit. B.N.A. won met liefst 3-13 van de slechts vijf opgekomen Twagisten. Alle zes veldspelers van B.N.A. kwamen tot scoren en ook bijna alle Twago-voetballers vonden het net. Henk-Jan Aarts deed dat alleen wel in zijn eigen doel.

De Schutskooi kende eveneens personele problemen, maar toch werd een mooie zege veiliggesteld. De Kiet nam via Gust Langenberg nog wel de leiding, maar via een 2-2 stand bij rust kon De Schutskooi de score uitbouwen naar een fraai resultaat: 4-2. Dennis van Loon (2), Benjamin van den Broek en Raymond Reinewald waren de doelpuntenmakers. Interim-goalie Mark de Jong moest twee keer vissen, maar voerde zijn taken desondanks naar behoren uit. Sander van Geel, die voor de gelegenheid als veldspeler werd ingezet, kwam niet tot scoren, maar ging toch met een goed gevoel van het veld.


A-POULE | 12-02-2011
Eerste puntverlies Bierelier United in historie

We hebben er meer dan anderhalf jaar op moeten wachten, maar vrijdag 11 februari 2011 was het dan zover. Bierelier United won eindelijk eens een wedstrijd níet. Subtopper Bouwbedrijf Timmers leek zelfs te gaan verrassen door de koploper drie punten afhandig te maken, maar in de absolute slotseconde van de wedstrijd schoot Mark van de Ven alsnog 4-4 op het bord.

Het was voor Timmers zuur dat het voor dit zeer sterke optreden slechts een puntje kreeg, maar bij hen overheerste vooral de trots. Bierelier kwam al vroeg op voorsprong (door doelpunten van Arda Havar en Mounir Jouhri), maar geslepen vos Enrico Zondag schoot zijn ploeg nog voor de pauze langszij en in de tweede helft kwam Timmers prompt op voorsprong. Bierelier-doelman Nicky van den Dungen had de woorden “eindelijk eens een beetje tegenstand” nog niet uitgesproken of de zeer verdienstelijk debuterende Jesse Dibbets (17) en Mark Kuijs zorgden voor 2-4. Vijf minuten voor tijd bracht Julien Stundebeek de spanning terug en op het allerlaatste nippertje werd het alsnog gelijk. “We speelden slecht, maar hebben nog altijd niet verloren!”, reageerde Stundebeek na de wedstrijd positief.

Het puntverlies van de regerend kampioen was niet het enige opmerkelijke van de avond. Ook de overwinning van Colorado op FC Bachus mocht verrassend genoemd worden. Bij rust (1-1) wees niets op een eenvoudige zege voor de laagvlieger, maar die kwam er wel. Colorado won met 6-2 en had dat voornamelijk aan Frans van den Broek te danken. De aanvaller scoorde in totaal vijf keer en nam in de laatste tien minuten liefst vier doelpunten op rij voor zijn rekening. Die maakten de twee goals van Bachus, waarmee het twee keer op voorsprong was gekomen, ongedaan en zorgden voor drie welkome punten.

“Gewonnen van Den Bosch City! We kunnen het nog!” Aanvoerder Robin Gallé was – terecht – trots op de overwinning van zijn Gevers Installatiebureau op de nummer twee van de ranglijst. Het ging moeizaam, maar toch waren de punten wel terecht. Op slag van rust en meteen na de hervatting scoorde Andy van Esch. Het derde doelpunt, gemaakt door Gallé, volgde ook direct en dat bleek het breekpunt in de wedstrijd. Johan Sluijter tekende nog wel voor 1-3, maar in het laatste kwartier hield Tim van Kroonenburg zijn doel schoon en dus ging de winst weer eens naar Gevers.

Ook Cheers the Next won, maar zij kregen de punten wel heel gemakkelijk. Adelaar Bierelier Combinatie streed voor wat het waard was, maar dat bleek lang niet genoeg. De technici van Cheers tikten er lustig op los en zagen de score hoog oplopen: 12-0. Tim van Boxtel maakte er vier, Steven van der Heijden drie, Dylan Kusters en Dani Jankovic scoorde ieder twee keer en verdediger Freek van Osch trof ook een keer doel. De gebruikelijke eretreffer van ABC bleef, tot genoegen van de verveelde Cheers-goalie Marcel Reuser, uit.

Shaktar Babbels, dat met veel pijn en moeite vijf manschappen op de been had weten krijgen, kon een helft lang mee met Bever/Chambers (4-2). De concurrent om de onderste plaatsen nam in de tweede helft alsnog afstand en won overtuigend: 7-3. “Voor mijn gevoel had er normaal gesproken meer in gezeten”, vond Babbels-captain Roel van der Krabben. Om er realistisch aan toe te voegen: “Maar het was natuurlijk wel een terechte zege van Bever/Chambers.” Bram Ploem was met drie treffers topscorer voor Bever. Invaller Ronald Brienen maakte er twee voor Babbels.


B-POULE | 05-02-2011
Kopgroep komt dichter bij elkaar

FC Unity leek even te gaan stunten, maar kwam daar net niet aan toe. Toch hield het ERIB op een gelijkspel, alweer het derde op rij voor de koploper. De nummer drie van de ranglijst zag Dixons op gelijke hoogte komen. Bor Hoveniers won wel en vestigde zich vaster op de tweede plaats.

“Scoor ik er een keer drie, is het nog niet genoeg.” Henry aan den Toorn baalde flink van de puntendeling van zijn ERIB tegen FC Unity (4-4). “We hadden het al voor rust moeten afmaken, maar helaas viel na de 2-0 meteen de aansluitingstreffer.” De eerste drie goals vielen binnen evenveel minuten, maar daarna stonden beide ploegen lange tijd droog. Toch maakte Robin Meesters voor rust nog zijn tweede van de avond: 2-2. Wederom was het Aan den Toorn die meteen na de hervatting doel trof. Unity kwam desondanks sterker in de wedstrijd en dat resulteerde in het, binnen luttele minuten, omdraaien van de score. Op de valreep redde ERIB, dankzij een eigen doelpunt, alsnog een punt. “Toch was dit puntverlies zeker niet nodig geweest”, sprak aanvoerder Hans van Aggelen.

De Kiet-vedette Paul Langenberg kwam zoals vaker te laat, maar was opvallend genoeg als eerste weer in de kantine. “Gewonnen? Bijna. 3-7, valt mee toch”, was zijn positieve reactie op het verlies tegen nummer twee Bor Hoveniers. De Kiet liep de hele wedstrijd achter de feiten aan en dus waren de drie doelpunten van Peter van der Plas niet voldoende. Eric Klaassen maakte er eveneens drie en Bor-verdedigers Patrick de Gouw en Maurice Mulders vonden beide twee keer het net.

Een flinke draai om de oren kreeg Twago International te verwerken. Het team was niet op volle oorlogssterkte tegen Brabant United ’07 en kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd: 8-0. “Hard times are back again”, viel te horen uit het jammerende Twago-kamp. Zonder de youngsters en sterkhouder Van Nieuwburg is er slechts een schim van de gevreesde ploeg over. United had dan ook geen kind aan de Twagisten. “Laten we die Twago voetbalplaatjes nog maar even niet doen”, was het verstandige commentaar van de woordvoerder van de nummer voorlaatst.

De Schutskooi had de punten hard nodig en behaalde tegen het lastige B.N.A. dan ook een welkome overwinning. Twee vroege goals van Benjamin van den Broek zorgden voor een belangrijke voorsprong en die werd niet meer uit handen gegeven. Marcel Pennings deed nog wel wat terug, maar Roelof Bout en Raymond Reinewald brachten de ruststand op 4-1. In het tweede stuk scoorden beide ploegen nog twee keer, het werd 6-3.

VersVleesBoerderij.nl kende niet voor het eerst een zware avond. Dixons was veel te sterk voor de dapper strijdende mannen, die alweer hun achtste nederlaag van het seizoen te verwerken kregen. Bij rust was de score 0-4, maar amper vijf minuten later was de zevende (tegen)treffer al een feit. Niels Verstegen redde de eer door de doelverdediger van Dixons nog twee keer te verschalken, maar VVB-goalie Joop Savelkouls moest in totaal liefst dertien keer vissen. Theo van Vugt was met vier goals de topscorer van de avond. Geluk bij een ongeluk voor VVB: de derde helft had weinig onder de afslachting te lijden.Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen