Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u altijd het laatste nieuws, de actuele standen, de laatste uitslagen en uiteraard het programma.


A-POULE | 29-01-2011
Beschamende nederlaag voor Gevers

Bierelier United vreesde het treffen met Gevers Installatiebureau. De runner-up van vorig jaar werd desondanks compleet afgeslacht: 15-2. Men moet zich schamen voor zó’n ruime nederlaag. En dat tegen een vijftal! Bierelier United dekte zich voor aanvang van de wedstrijd in. “Ze moeten ons kapot kunnen spelen”, luidde de voorbeschouwing van aanvoerder Julien Stundebeek, die slechts vier teamgenoten had kunnen optrommelen. “We spelen dus zonder wissels, dus als ze nú niet kunnen winnen van ons...” De angst bleek tevergeefs. Arda Havar nam liefst negen doelpunten voor zijn rekening, Stundebeek maakte er vijf. Aan de kant van Gevers scoorde Joep van der Heijden twee keer. Maar hij deed dat op het moment dat de winnaar allang vast stond.

Een regelmatige overwinning. Zo mag de driepunter van Cheers the Next op Bever/Chambers op het eerste gezicht genoemd worden. Maar zo gemakkelijk ging het niet de hele wedstrijd. Tim van Boxtel en Maarten van Schadewijk brachten Cheers wel op een 0-3 voorsprong en binnen luttele minuten na rust was het zelfs al 1-6, maar Bever kwam sterk terug en hield de spanning erin. Goals van Patrick Koppers (3), Bram Ploem en Ruud Bosman waren echter niet voldoende. Nadat de 5-6 achter doelman Marcel Reuser was geschoten, rechtte Cheers de rug en werd alsnog een duidelijke score op het bord gezet. In de slotminuut maakte Steven van der Heijden er 5-8 van.

Bouwbedrijf Timmers, dat met Lawrence Heijmans op de bank nog nooit een wedstrijd verloor, won dankzij haar topcoach ook van FC Bachus. Max Klerkx was de grote man, door beide goals van Timmers voor rust te maken en ook het enige doelpunten in de tweede helft te verzorgen. Frank Willems bracht de ruststand nog wel op 2-1, maar FC Bachus kwam simpelweg tekort. Timmers-vedette Christian Quaadvlieg beaamde dat de zege aan Heijmans op te dragen was. “Zegt dat nou iets over zijn coachings- of voetbalkwaliteiten?”, vroeg hij zich er wel hardop bij af.

Adelaar Bierelier Combinatie voetbalde voor het eerst voor de punten, maar schoot daar weinig mee op. Tegen Den Bosch City had het geen schijn van kans en werd met liefst 10-0 verloren. Nieuweling Jordy Thomassen (17) gaf zijn visitekaartje af door drie keer te scoren. Angelo Stové en Johan Sluijter maakten er allebei twee en ook alle andere veldspelers van de nieuwe nummers twee op de ranglijst wisten het net een keer te raken.

Niet alleen in de (sub)top, maar ook in de onderste regionen van de A-poule is het uiterst spannend. In een rechtstreeks duel mochten Colorado en Shaktar Babbels uitmaken wie de komende weken de voorlaatste plaats zal bekleden. Beide ploegen traden aan zonder vaste doelman en mede daardoor werd het een doelpuntrijke wedstrijd. Voor rust stonden de vizieren nog niet helemaal op scherp (3-1), maar in de tweede helft gingen alle remmen los. Colorado koesterde bijna de hele wedstrijd een minimale voorsprong en wist Babbels, dat niet alleen zonder keeper maar ook zonder wissels speelde, tot aan het laatste fluitsignaal achter zich te houden. Maar het was een close finish. Het werd 8-7, waarbij William van de Hout en Sander van den Dungen allebei drie keer scoorden. Martijn Donkers (Babbels) maakte er zelfs vier, maar punten krijgt zijn team daar niet voor.


B-POULE | 22-01-2011
Tweede periodetitel prooi voor Dixons

De missie was simpel: winnen van Brabant United’07. Daarna kon Dixons niet anders dan wachten op het resultaat van de wedstrijd tussen Bor Hoveniers en ERIB. Bor moest punten verliezen om de periodetitel te pakken en Dixons had ‘geluk’: ERIB hield haar concurrent op 3-3.

Hoewel de uitslag (11-3) anders doet vermoeden, won Dixons alles behalve gemakkelijk van Brabant United. Tot aan de rust hield de middenmoter aardig gelijke tred (5-3), maar in het tweede bedrijf was het Dixons dat de klok sloeg. Het scoorde zes keer en hield aan de andere kant de nul. Joeri de Bie was goed voor vijf goals, Jan Herber en Theo van Vugt maakten er allebei twee. Rick Penders maakte er twee voor Brabant United en enkele van zijn teamgenoten hadden hun vizier verkeerd afgesteld staan; zowel Benito Otero als Frank Kuijken passeerden hun eigen doelman.

Achtervolger Bor Hoveniers kwam zoals gezegd niet verder dan een gelijkspel tegen ERIB. Geen slecht resultaat tegen de ongeslagen koploper, maar gezien het spelbeeld en scoreverloop had er veel meer in gezeten. Leon de Groot schoot de runner-up namelijk hoogstpersoonlijk naar een geenszins geflatteerde 3-0 voorsprong. Pas net voor rust wist Henny van Uden een van de weinige kansen van ERIB doeltreffend af te ronden. Na het wisselen van helft waren de rollen omgedraaid. De geroutineerde ERIB-verdediger was opnieuw trefzeker en halverwege de tweede helft werkte Henry aan den Toorn de gelijkmaker in de korte hoek binnen. Beide ploegen konden na deze lekker fanatieke maar sportieve zaalvoetbalwedstrijd leven met de puntendeling.

FC Unity, de nummer drie op de ranglijst, vergat te profiteren van het puntverlies van de lijstaanvoerders. Tegen B.N.A. ging het lange tijd aan de leiding, maar dankzij twee late goals kwam de kampioen van vorig jaar langszij: 5-5. “We misten zelfs de kans op de overwinning door de laatste aanval, met een man helemaal vrij voor de goal, slecht uit te spelen!”, blikte B.N.A.-speler Laurens Ubert terug. “Maar dat was wellicht ook net te veel geweest.” Niels van Herpen (B.N.A.) en Robin Meesters (Unity) waren allebei drie keer trefzeker. Remco van der Pot (B.N.A.) maakte er twee en Eric Braam en Benjamin Mol completeerden het tiental doelpunten.

Het arme VersVleesBoerderij.nl kreeg een genadeloos pak slaag van De Schutskooi. De groenhemden gingen binnen no-time naar een 4-0 voorsprong en bouwden die in de laatste vijfentwintig minuten uit naar een monsterzege: 13-1. De geblesseerde VVB-aanvoerder John van de Ven wilde niet reageren: “Deze wedstrijd willen we zo snel mogelijk uit ons geheugen wissen.” Niels Verstegen tekende voor de eretreffer van VVB, maar scoorde ook voor De Schutskooi. Dennis van Loon deed dat laatste eveneens, liefst zeven keer. Raymond Reinewald maakte er drie en Benjamin van den Broek passeerde goalie Henri Savelkouls twee keer.

De Kiet is bezig aan een prima seizoen. Daarentegen kwakkelt Twago International al een half jaar lang. Ook in het onderlinge treffen werden deze feiten nog maar eens onderstreept. De Kiet liep uit naar een 3-0 ruststand en kon Twago na de pauze voldoende indammen om alweer de derde zege van de periode binnen te slepen. Het werd 5-3 dankzij drie doelpunten van Gust Langenberg en twee van Peter van der Plas. Voor Twago scoorden Joop Donkers, Thijs Bakker en Jos Goyaerts. Doelman Joep von Berg was weer eens van de partij bij Twago, maar het gemis van zijn zoon Bas en sterkhouder Ernst van Nieuwburg brak de ploeg duidelijk op.


A-POULE | 15-01-2011
Bierelier United winnaar tweede periode

De titel lijkt hen niet meer te kunnen ontgaan. En ook het winnen van de beker behoort wederom tot de mogelijkheden. Bierelier United legde beslag op de tweede periodetitel en plaatste zich daarmee voor de play-offs aan het einde van het seizoen. De titelverdediger won in de eerste competitiehelft al haar negen duels en gaat dus met grote passen richting prolongatie van de dubbelwinst.

Colorado moest de twee voorgaande duels verstek laten gaan wegens personele problemen, maar voor het treffen met Bierelier United was men – zij het met een magere selectie - wel present. Het haalde weinig uit, want de koploper was simpelweg een maatje te groot. Dave Reeuwijk bracht Colorado nog wel brutaal op voorsprong, maar bij rust (1-6 voor Bierelier United) waren de kaarten alweer geschud. En even daarvoor had doelman Ramon Ramaekers, na een meningsverschil met zijn teamgenoten, het strijdtoneel zelfs verlaten. Met aanvaller Reeuwijk onder de lat haalde Colorado de eindstreep en bleef de nederlaag ook nog enigszins beperkt: 4-9. Julien Stundebeek was met vier goals topscorer. William van de Hout maakte twee van de vier Colorado-doelpunten.

Even daarvoor had ook runner-up FC Bachus de drie punten weer in de binnenzak gestoken. Tegen Bever/Chambers, dat aanvoerder Robert Schapendonk voorlopig een tijdje moet missen wegens een blessure, hoefde men zich niet eens bovengemiddeld in te spannen. Ook hier was het halverwege al 6-1 en speelden de ploegen na rust fictief gelijk: 10-5. Frank Willems en Hans van Heumen waren goed voor respectievelijk vier en vijf doelpunten.

Bouwbedrijf Timmers, waarbij de herstelde Koen Duyx weer plaatsnam onder de lat, mocht in een rechtstreeks duel met Den Bosch City uitmaken wie aansluiting met de koplopers zou behouden. Beide teams lieten zien weinig voor elkaar onder te doen, maar City ging toch met een nipte overwinning aan de haal (3-4). Angelo Stové trof liefst drie keer doel en ook Paul Eerhart scoorde voor de Bosschenaren. Het zal voorlopig zijn laatste goal zijn, aangezien de rode kaart die hij ontving ongetwijfeld een staartje zal krijgen. De treffers van Sander Steenbakkers (2) en Lawrence Heijmans voor Timmers waren niet genoeg voor meer dan een vermelding in dit verslag.

Een minstens zo spannende pot was die op vrijdagavond tussen Gevers Installatiebureau en Cheers the Next. Waar Gevers in het eerste half uur de betere ploeg was, kwam Cheers in de laatste twintig minuten sterk terug. Na de 5-0 van Scott van der Stappen, drie minuten na rust, begon de Cheers-machine pas te draaien. Via onder meer twee goals van Steven van der Heijden en Maarten van Schadewijk kwam men even voor tijd zelfs op 6-6. De zege ging echter toch naar Gevers. Kiley Thijs maakte in de slotminuut de winnende en liet Cheers-captain Jan van der Heijden balend achter: “We kwamen zó goed terug, maar de jonge honden van ons team wilden meer dan een gelijkspel en die aanvalsdrift werd helaas onze dood.” Gevers komt met deze overwinning op gelijke hoogte met Cheers the Next te staan.

Shaktar Babbels had te weinig spelers en moest afmelden voor het vriendschappelijke duel met Adelaar Bierelier Combinatie. Na wat telefoontjes werd gelukkig door het bestuur een vervangend team gevonden dat de strijd wilde aanbinden met de late instromers. FC Unity, vorig seizoen de roemloze rode lantaarndrager van de A-poule, verraste door prompt met 5-0 te winnen. Jesse Timmermans en Jos Valentijn - vorig seizoen nog de vaste doelman – maakten er allebei twee. Voor ABC begint het seizoen vanaf de volgende speelronde pas echt. Dan zullen zij mee gaan strijden om de punten. Babbels, concurrent om de onderste plaatsen, kreeg er daarvan wrang genoeg drie cadeau, zonder daarvoor te hebben gevoetbald.


B-POULE | 08-01-2011
B.N.A. zorgt voor eerste puntverlies ERIB

Het kampioenschap is nog lang niet binnen. ERIB zal er waarschijnlijk voor moeten blijven knokken tot de laatste speeldag. De grote voorsprong die in de eerste wedstrijden werd behaald, is na het eerste puntverlies alweer iets geslonken. Tegen het laaggeklasseerde B.N.A. moest ERIB genoegen nemen met een puntje. Lange tijd leek dat ook het hoogst haalbare, maar uiteindelijk werd er toch nog flink gebaald. Marcel Pennings en Freek van Kasteren brachten B.N.A. naar een 2-0 voorsprong, maar Mark van der Donk en Thijs van Pinxteren schoten het chaotische ERIB met ieder twee goals langszij. De koploper zag de kampioen van vorig jaar echter in de laatste minuut twee keer het net raken en dus werden de punten alsnog gedeeld: 4-4.

De Kiet behaalde tegen Brabant United’07 een zeer fraai resultaat. Ondanks de 0-1 van Benito Otero en een gelijke stand (2-2) bij rust, werd er een ruime zege binnengehaald. Peter van der Plas maakte er vijf en was een belangrijke schakel in de 9-4 overwinning. René Knook maakte er twee en ook vader Paul en zoon Gust Langenberg troffen doel. Naast Otero, die er in de tweede helft nog eentje maakte, scoorden voor United ook Bart van der Pas en debutant Robert Bosma.

Met een extreem goedgevulde bank (liefst vier wissels) trad Dixons aan tegen De Schutskooi, dat ook over drie reserves beschikte. De grote selecties leken halverwege aan elkaar gewaagd (2-1), maar na de rust was het Dixons dat de klok sloeg. Het liep uit naar 8-3 en pakte daarmee met overmacht de drie punten. Joeri de Bie (2), Roy Janssen (2), Theo van Vught (2), Nick van ’t Sand en Kevin van Kilsdonk waren de doelpuntenmakers. Roelof Bout, Dennis van Loon en Raymond Reinewald scoorden voor de groene brigade.

VersVleesBoerderij.nl had juist voor de pauze totaal niets te vertellen in het duel met FC Unity. Het stond na vijfentwintig minuten al 0-8 en leek een monsternederlaag in de maak. Zover kwam het gelukkig niet. Robin Meesters, met zijn derde van de avond, en Stefan van Laarhoven, die zijn tweede maakte, brachten de stand nog wel naar 0-10, maar toch speelde VVB in de tweede helft fictief gelijk. In de slotfase redde Hein de Werd met twee treffers de eer. Het eindigde dus in 2-10.

Bor Hoveniers won kijkend het aantal opgekomen spelers bij lange na niet van Twago International. Op het veld waren de rollen echter omgedraaid. Patrick de Vaan en Maurice Mulders waren de enigen die voor rust tot scoren kwamen. Na rust hield interim-doelman Michiel Vijftigschild zijn doel schoon en was de eer als enige te scoren voor de jeugdige Twago-spits Gijs Eras. Het was niet genoeg, want het niet bepaald doelpuntrijke treffen eindigde daarmee in 2-1. Twago blijft na alweer de vijfde nederlaag van het seizoen in de onderste regionen hangen, terwijl Bor Hoveniers de achtervolging op ERIB heeft ingezet.

In de volgende speelronde treffen de nummers één en twee elkaar. De koploper ontvangt daarna respectievelijk de nummer drie (FC Unity) en vier (Dixons), alvorens opnieuw Bor Hoveniers de opponent is. De competitie is zeker nog niet gespeeld!
Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen