Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

B-POULE | 26-03-2011
Derde periodetitel voor De Schutskooi

Ondanks enkele verrassende uitslagen veranderde er helemaal niets aan de ranglijst van de B-poule. Koploper ERIB vergrootte wel de voorsprong op de achtervolgers. En er werd een play-off plaats vergeven; aan De Schutskooi. Het ging daarbij niet alleen om de derde periodetitel van de competitie, maar ook de derde periodetitel in het bestaan van de ploeg.

Uw verslaggever werd voor eerdere uitspraken (over een historische prijs voor De Schutskooi) op de vingers getikt door aanvaller Raymond Reinewald. Die zei eveneens blij te zijn met de periodewinst en een aardige pot, maar baalde dat er na twaalf opeenvolgende wedstrijden een einde aan zijn scoringsreeks kwam. Bor Hoveniers werd namelijk met 3-2 verslagen dankzij goals van Pepijn Peijnenburg, Dennis van Loon en Mark de Jong. Maurice Mulders en Leon de Groot maakten een 2-0 achterstand nog wel goed, maar De Schutskooi pakte toch de drie punten. “We hebben de hele wedstrijd op hun helft gevoetbald”, baalde de geblesseerde Bor-goalie Jan Hoedemakers. Zijn vervanger Giel de Vet moest veelal toekijken hoe zijn ploegmaats het vijandelijke doel belegerden, maar de trekker werd keer op keer maar niet overgehaald. In de counter bleek De Schutskooi levensgevaarlijk.

Voorafgaand aan het duel tussen Brabant United’07 en VersVleesBoerderij.nl werden teamfoto’s gemaakt van beide ploegen. Het haar – al dan niet aanwezig – zat bij de meesten goed, maar het vizier stond niet bij iedereen even scherp. Er werd in totaal acht keer gescoord, maar aan beide kanten scoorde opvallend genoeg slechts één speler. Rick Penders bracht United op 2-0 en op slag van rust maakte Hein de Werd er 2-1 van. Op dat moment had Henri Savelkouls het strijdtoneel al geblesseerd moeten verlaten en dat was het sein voor uw verslaggever om het voor gezien te houden. Maar dat kwam hem duur te staan. VVB bloeide zonder de verdedigende sponsor helemaal op en aan de hand van een ontketende De Werd liep het uit naar een 2-5 voorsprong. In de slotminuut tekende Penders nog voor zijn derde van de avond, maar het persoonlijke succesje kon niet tippen aan de (terechte) blijdschap bij de rode lantaarndrager. De tweede zege van het seizoen was een feit!

FC Unity en Dixons, de nummers twee en drie van de competitie, gaven elkaar in een onderling duel weinig toe. Via twee goals van Erik Braam en eentje van Robin Meesters ging Unity halverwege naar de andere bank met een 3-1 voorsprong. De treffer van Joeri de Bie bleek echter zeker van waarde. Binnen drie minuten na de hervatting scoorden Yuri Noyen en opnieuw De Bie en daarmee kwam de uiteindelijke eindstand op het bord: 3-3.

De lachende vierde van de speelronde was ERIB. Na de nederlaag van Bor Hoveniers en de puntendeling van de twee Bossche achtervolgers won de lijstaanvoerder zelf vrij eenvoudig. Twago International was na vier minuten (3-0) al kansloos en werd uiteindelijk gespaard: 6-1. Henry aan den Toorn, Erwin van der Biezen en Henny van Uden zorgden voor de supersnelle start en die kwamen de Twagisten niet meer te boven. Ad Pennings scoorde drie keer op rij voordat youngster Tom Aarts de eer van Twago kon redden. Met de overwinning verstevigt ERIB de koppositie; de voorsprong bedraagt weer drie punten.

“De verjonging legt ons vooralsnog geen windeieren”, jubelde Paul Langenberg, aanvoerder van De Kiet, na afloop van het gewonnen duel met B.N.A. (9-3). “Onze aanwinsten zorgen voor het nodige loopvermogen, dat de afgelopen periode ontbrak. En daarbij komen ook mijn eigen kwaliteiten nu beter tot hun recht.” Dat werd duidelijk gemaakt door de productiviteit die Langenberg tentoonspreidde. Hij scoorde vier keer. Nieuwelingen Frenk Verzandvoort (3) en Floris Langenberg (1) pikten ook hun goaltjes mee. En natuurlijk deed ook Harold Molenschot weer een duit in het zakje. Remco van der Pot was voor rust nog wel twee keer trefzeker, maar pas toen De Kiet er al negen in had liggen kwam de derde B.N.A.-treffer (gemaakt door Lieuwe Schrover) op het bord.


A-POULE | 19-03-2011
Periodetitel prooi voor Cheers the Next

Hoogtepunt in het bestaan van Cheers the Next: de derde periodetitel van het seizoen 2010/2011 is een prooi voor de Rosmalense zaalvoetballers. Na drie keer in successie een wedstrijd op eigen kracht te hebben gewonnen, werd ook de vierde en beslissende pot tot driepunter gepromoveerd. Moeizaam ging dat allerminst. Tegenstander Shaktar Babbels liet vroegtijdig weten geen team te kunnen formeren en dus ging de overwinning reglementair naar Cheers: 3-0.


Cheers the Next, winnaar 3e periodetitel A-poule 2010-2011

Gelukkig gingen de vier overige wedstrijden van de dertiende speelronde wel door. De eerste kende zelfs een prachtig affiche: regerend kampioen en bekerhouder Bierelier United trad aan tegen FC Bachus, de grootmacht in het Rosmalense zaalvoetbal die op de tweede plek bivakkeert. Zo mooi als deze topper op papier leek, zo matig was echter het schouwspel dat de aanwezige toeschouwers kregen voorgeschoteld. Niet alleen hoogstandjes maar ook kansen waren schaars en in de eerste vijfendertig minuten hielden beide keepers hun doel schoon. Een listig puntertje van Bierelier-verdediger Rudi van der Heijden brak op dat moment de wedstrijd open. Keeper Jaber Herman was eindelijk verslagen en dus moest FC Bachus aanzetten om een goed resultaat te behalen. Collega-doelman Nicky van den Dungen kreeg het zeker drukker dan in de eerste helft, maar de Bierelier-defensie gaf geen krimp. Het was zelfs de koploper die de score opvoerde. Julien Stundebeek tekende op zijn karakteristieke wijze voor de tweede van de avond en Mounir Jouhri bepaalde de eindstand op 3-0. Captain Stundebeek was lovend over zijn team: “We stonden als een huis. Verdedigend gezien was dit echt een van onze beste wedstrijden.” Maar meer wilde hij er niet over kwijt: “Ik moet niet teveel zeggen, voordat ik weer in het verslag sta.” Bij deze.

Zo goed als Bierelier United het doet in de competitie, zo matig presteert het kleine broertje. Adelaar Bierelier Combinatie toonde eens te meer aan absoluut een maatje te klein te zijn voor de hoogste klasse. Zelfs tegen een verre van compleet Colorado (dat met twee invallers en spelmaker William van de Hout op doel precies over vijf manschappen beschikte) werd een dikke nederlaag geleden. Debuterend A.B.C.-goalie Randy van de Wiel deed zijn best, maar kon niet voorkomen dat hij er liefst veertien om zijn oren kreeg. Al na drie minuten werd hij voor de eerste keer al grabbelend gepasseerd en halverwege de wedstrijd was het al 0-7. Patrick van de Hout nam er twee voor zijn rekening en Frans van den Broek had er in de eerste helft al drie gemaakt. Maar dat vond hij niet genoeg: na rust scoorde de aanvaller nog vijf keer, op een rij zelfs. Albert van Hamond maakte het klusje af. Met zijn derde en vierde van de avond maakte hij er 0-14 van. “We konden net een team op de been brengen, inclusief twee geblesseerden”, probeerde A.B.C. zich te verdedigen. Om daar aan toe te voegen: “Over twee weken zijn we wel weer op volle oorlogssterkte!” FC Bachus is dus gewaarschuwd...

Net als Colorado moest ook Den Bosch City sprokkelen. Ternauwernood konden vijf spelers gevonden worden om aan te treden tegen Bever/Chambers, dat – in de huidige samenstelling - helaas bezig is met de afscheidstournee in onze competitie. De Bosschenaren leken in de eerste helft naar een nederlaag gespeeld te gaan worden. Giovanni Parto tekende hoogstpersoonlijk voor een 2-0 voorsprong voor Bever tijdens de korte rust. In de tweede helft ging het Den Bosch City echter een stuk beter af. Ismaël Oustou schoot de aansluitingstreffer binnen, Hendrie Verbeek tekende voor 2-2 en in de slotminuut werd Michael Gevers het goudhaantje; hij was de maker van het winnende doelpunt.

Een minstens zo gelijkopgaande strijd was die tussen Bouwbedrijf Timmers en Gevers Installatiebureau. Timmers moest het daarbij doen met een speler op doel, maar het gemis van captain Twan Voets woog misschien nog wel zwaarder. De Rosmalense ploegen gaven elkaar niks toe en dat was ook te zien aan de uitslag: 5-5. Na twee vroege goals van Enrico Zondag (Timmers) deed Scott van der Stappen (Gevers) hem dat kunstje na. Andy van Esch zorgde zelfs voor de voorsprong voor Gevers, maar na rust draaide Timmers de rollen weer om. Via goals van Kiley Thijs en wederom Van der Stappen kreeg toch Gevers weer de beste papieren, maar Lawrence Heijmans zorgde voor de puntendeling. Die zorgt ervoor dat het gat tussen beide teams vijf punten blijft. En dat ze allebei nog altijd genoegen moeten nemen met een plaats in de middenmoot.


B-POULE | 12-03-2011
Titelgevecht nog lang niet beslist

De bovenste vier ploegen in de B-poule van de Rosmalense zaalvoetbalcompetitie geven elkaar weinig toe. Dat maakt ook de stand duidelijk; tussen plaats een en vier zit een gaatje van nog maar twee punten. ERIB staat al het gehele seizoen bovenaan en blijft ook na het treffen met achtervolger Bor Hoveniers koploper. Maar de hete adem is inmiddels voelbaar. Door de remise (1-1) zakt Bor twee plaatsjes en zijn nu Dixons en FC Unity de gedeelde nummers twee. Ad Pennings bracht ERIB al na vijf minuten op voorsprong, maar tien minuten in de tweede helft kwam Bor Hoveniers via Maurice Mulders langszij. Evenals tijdens de heenwedstrijd gaven de teams elkaar erg weinig toe en dus konden beide kampen leven met de puntendeling.

Spekkopers waren Dixons en FC Unity. Zij wonnen hun wedstrijden allebei en mengden zich daarmee definitief in de titelstrijd. Dixons werkte daarbij ook uitermate goed aan het doelsaldo. Brabant United’07 werd met liefst 12-2 verslagen en daarmee steeg het saldo naar +45. Vooral Theo van Vught beleefde een prachtige avond. Hij scoorde zowel in de eerste als in de tweede helft een glaszuivere hattrick! Een black-out van Bart van der Pas was een klein smetje op de sportieve wedstrijd. De aanvaller van Brabant United verliet op slag van rust met rood het veld, maar kwam gelukkig snel tot inkeer en bood direct zijn excuses aan aan de betrokkenen. Desondanks zal hij de komende wedstrijd moeten toekijken.

Zo eenvoudig als Dixons won, zo zwaar trof FC Unity het. B.N.A. - vorig jaar nog kampioen, maar nu bivakkerend in de onderste regionen – was verre van compleet, maar maakte het de verenigde vrienden uiterst lastig. In de eerste helft hielden beide keepers hun doel schoon. Daarna nam B.N.A. de leiding via een goal van Hanco Ubert, maar met Robin Meesters draaide Unity de wedstrijd binnen luttele minuten om. Twee doelpunten van de later aangeschoven aanvaller en eentje van Stefan van Laarhoven zorgden voor de betere papieren. De 59-jarige Rob van der Ven, die we normaliter coachend terugvinden op de bank, bracht de spanning nog terug door voor 3-2 te tekenen, maar Unity kon de overwinning over de streep trekken en deed daarmee goede zaken.

Niet alleen het gevecht om het kampioenschap, maar ook de strijd om de derde periodetitel ligt nog volledig open. Met nog een wedstrijdronde voor de boeg heeft De Schutskooi daarvoor de beste papieren. Het won al voor de vierde derde keer in successie en heeft aan nog een zege (tegen Bor Hoveniers) voldoende voor de periodewinst. Dat lukte het team, toch al jarenlang een van de toppers in de B-poule, verrassend genoeg nog nooit. VersVleesBoerderij.nl werd met 6-2 verslagen door twee doelpunten van Dennis van Loon en goals van Joey Gillissen, Mark de Jong, Raymond Reinewald en Rosmalenaar Koen Meulensteen, die voor het eerst sinds jaren weer eens opdook in De Hazelaar. Uniek in de lange geschiedenis van VVB was het samen in het veld staan van vader Henri en zoon Frank Savelkouls. En met Joop stond nog een derde familielid onder de lat. De jongste telg debuteerde verdienstelijk, maar zijn twee goals waren niet voldoende.

De routiniers van De Kiet wisten al weken van tevoren dat spelen tegen Twago International in de carnavalsvakantie lastig zou worden. Er werd daarom afgesproken sowieso te voetballen, desnoods vriendschappelijk met enkele invallers. En zo geschiedde. Vier Kiet-spelers kregen aanvulling van een tweetal ‘illegalen’ en wonnen mede dankzij die inbreng met 3-6. Gastspeler Frenk Verzandvoort scoorde (evenals Harold Molenschot) drie keer en werd meteen een contract aangeboden. Dapper keeperswerk van invaldoelman Michiel Vijftigschild en Twago-goals van Tom Aarts (2) en Thijs Bakker bleken tevergeefs. De reglementaire overwinning ging desondanks naar de Twagisten, die de drie gratis punten heel goed konden gebruiken.

Ook Adelaar Bierelier Combinatie maakte graag gebruik van de mogelijkheid om een oefenwedstrijd te spelen. Het vinden van een sparringpartner bleek echter niet zo gemakkelijk. Na een flinke zoektocht kon op het laatste moment toch AlbinoLeffe gestrikt worden. En de C-pouler uit de Berlicumse competitie bleek een prima tegenstander. De officieuze ‘interland’ ging gelijk op en werd nipt gewonnen door de Berlicummers: 2-3. Sjoerd Berende opende de score, waarna Bart Roelofs de ruststand op 1-1 zette. Niet lang na de hervatting bracht Berende de score opnieuw in het voordeel van de bezoekers en daarna hielden beide keepers hun doelen lange tijd schoon. Jeroen Geerts vond in de slotminuut alsnog het net voor A.B.C., maar even daarvoor had Koen Wetser de wedstrijd al beslist. “De carnaval zat bij ons nog in de benen, haha. Het was van onze kant een slappe, maar wel sportieve en vriendschappelijke wedstrijd”, relativeerde Geerts de nipte nederlaag.Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen