Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u altijd het laatste nieuws, de actuele standen, de laatste uitslagen en uiteraard het programma.


B-POULE | 27-11-2010
Bor Hoveniers na rust langs FC Unity

De wedstrijd tussen de nummers twee en drie van de ranglijst was de absolute blikvanger van de week. Bor Hoveniers en FC Unity hielden elkaar in de eerste helft op gelijke hoogte (3-3). Na rust nam Bor afstand: 7-3.

De routiniers moesten het met slechts een wissel zien te doen, maar slaagden daar wonderwel in. Erik Claassen was het goudhaantje bij Bor Hoveniers. Hij verzorgde vier puntgave treffers. Leon de Groot (2) en Chris Pandey waren de andere doelpuntenmakers. Voor FC Unity scoorden Benjamin Mol (tweemaal) en Jesse Timmermans. Na te hebben gewisseld van helft haperde de doelpuntenmachine echter en kreeg men hem niet meer aan de praat.

Hoewel de posities op de ranglijst anders doen vermoeden, kende Dixons weinig moeite met Twago International. Binnen het kwartier na rust miste Joop Donkers (met zijn befaamde linker) een strafschop en werd de 3-1 voorsprong door Dixons vergroot tot 8-1. Er leek een monsterscore in de maak, maar Twago mocht de eer redden: 8-4. Theo van Vugt en Roy Janssen maakten er allebei drie voor Dixons, Tom Aarts (2), Ton Gofers en Jos Goyaerts waren trefzeker voor Twago.

De Schutskooi en ERIB maken er bij elke ontmoeting een mooie pot van. Dit keer trok ERIB aan het langste eind en gaf de Schutskooi-delegatie aan “de kampioen aan het werk te hebben gezien”. In het eerste half uur bleek daar echter vrij weinig van. ERIB kwam via Ad Pennings en Mark van der Donk wel op voorsprong, maar in de slotminuut voor rust pegelde Dennis van Loon de aansluitingstreffer binnen. En niet lang na de hervatting profiteerde Raymond Reinewald optimaal van een duur foutje van Hans van Aggelen: 2-2. Pennings redde zijn captain, waartegen hij oom moet zeggen. Met een geweldige uithaal bracht hij ERIB weer op voorsprong en dankzij nog twee goals van zijn voet kwam de zege niet meer in gevaar. ERIB won met 2-5 en blijft zonder puntverlies aan kop.

De glansrijke kampioen van vorig jaar, B.N.A., mag van geluk spreken dat er binnen het Rosmalense zaalvoetbal niet wordt nagedacht over een Topklasse. Tegen Brabant United ’07 werd namelijk alweer de vierde nederlaag van het seizoen behaald en daarmee zakt de ploeg naar de voorlaatste plaats. Remco van der Pot bracht B.N.A. nog wel op voorsprong, maar via goals van Benito Otero, Sam Akkermans en Frank Kuijken (2) ging men de rust in met een 1-4 tussenstand. Van der Pot en Freek van Kasteren (B.N.A.) waren de enigen die na rust wisten te scoren, maar Brabant United hield stand en sleepte de overwinning over de streep: 3-4.

De goede opkomst van De Kiet zorgde direct voor een positief resultaat tegen VersVleesBoerderij.nl. De negenkoppige selectie had – getuige de magere 0-1 voorsprong bij rust - in de eerste vijfentwintig minuten moeite met scoren, maar gooide daarna alle registers open. Ger-Jan van de Berg scoorde nog wel tegen, maar het weerhield De Kiet er niet van uit te lopen naar een ruime overwinning: 1-7. Gust Langenberg, met zijn negentien lentes veruit de jongste speler op het veld, maakte er in de tweede helft vier en was daarmee de topscorer van de avond.


A-POULE | 20-11-2010
Doelpuntenregen in de hoogste klasse

Het was een waar doelpuntenfestijn, de zesde speelronde van de A-poule. In vier competitiewedstrijden werd liefst 57 keer gescoord!

Qua aantal doelpunten spanden Colorado en Bouwbedrijf Timmers de kroon. Hun wedstrijd eindigde in 9-12 en dus had de tijdwaarnemer het druk. Hij noteerde vijf goals van Sander van den Dungen en drie van Frans van de Broek, maar Colorado had daar niet genoeg aan. Max Klerkx kwam langzaam op gang, maar maakte er uiteindelijk vier voor Timmers. Enrico Zondag was goed voor drie doelpunten en aangevuld met de treffers van Lawrence Heijmans, Sander Steenbakkers (ieder 2) en Christian Quaadvlieg was het genoeg voor de volle winst.

Drie keer eindigde een duel deze week in 8-4. Zo won FC Bachus met die cijfers van Cheers the Next, maar de score had veel hoger kunnen uitpakken. Coen van Schijndel, die sinds lange tijd weer eens het keepershirt aantrok, verdedigde het Cheers-doel op grootse wijze. Hij kon een nederlaag van de erg jonge ploeg echter niet voorkomen. Hans van Heumen maakte er drie, waarvan twee van grote schoonheid. Maar het was toch een echte teamprestatie van FC Bachus, dat nog altijd zonder puntverlies is. Zelfs invalverdediger Roel Wittenberg pikte zijn doelpuntje mee.

Shaktar Babbels ging met 4-8 ten onder tegen Den Bosch City. Maar ook bij die wedstrijd had de score veel en veel hoger kunnen uitpakken. Met nog een kwartier te spelen was het al 1-7 en daarna mocht Babbels God op zijn blote knieën danken dat City onbedoeld wat gas leek terug te nemen. Erik van Meurs profiteerde optimaal, door in de laatste vijf minuten nog drie keer te scoren.

Eenzelfde verhaal bij het duel tussen Bierelier United en Bever/Chambers. Terwijl laatkomer Benjamin Delhez zich in zijn keepertenue hees, liet Julien Stundebeek tijdelijk doelman Ruel Tirtotaroeno al vissen. En ook toen Delhez zijn plaats onder de lat had ingenomen, ging de doelpuntenmachine onverminderd voort. Zeven minuten na rust was het al 0-7 en leek Bierelier weer eens op dubbele cijfers af te gaan. Maar zover kwam het niet. Bever passeerde ook Mark van de Ven nog vier keer en maakte de score daarmee wat draaglijker. Het werd zoals gezegd 4-8. Opmerkelijk: in deze wedstrijd was het Bram Ploem die in de vijf slotminuten nog drie keer trefzeker was.

Gevers Installatiebureau wist dat het op vriendschappelijke basis moest aantreden tegen Adelaar Bierelier Combinatie en kwam daarom met een aangepast team opdagen. Verdediger Amajak Herexian verdedigde het doel en kreeg een lastige avond. ABC was namelijk zo goed als compleet en nam brutaal de leiding. Bij rust was het gelijk (2-2), maar in de tweede helft kwam Adelaar Bierelier weer op voorsprong. Gevers wist nog even terug te komen, maar Jordy Konings zorgde met vijf doelpunten hoogstpersoonlijk voor de eerste (oefen)zege van ABC: 4-5.


B-POULE | 13-11-2010
ERIB versterkt koppositie

In de B-poule kan elke ploeg van iedere tegenstander winnen en verliezen. Daar wordt tweewekelijks bewijs voor geleverd. Vooralsnog lijkt er een uitzondering te zijn; ERIB staat fier aan de leiding met 15 punten uit 5 duels.

Al na een goed kwartier was ook de wedstrijd tegen De Kiet alweer beslist. Thijs van Pinxteren had toen de stand hoogstpersoonlijk op 0-4 gezet, met vier haast identieke doelpunten: een lage schuiver door de benen. Ook het invallen van laatkomer Paul Langenberg mocht voor De Kiet niet baten. Twee goals van Henry aan den Toorn en eentje van verdediger Paul van der Doelen zorgden voor een degelijke zege: 2-7.

Zo snel als de eerste dinsdagwedstrijd was beslist, zo lang duurde dat bij Bor Hoveniers tegen Brabant United ’07. Die ploegen gaven elkaar weinig toe. Bij rust was het United dat met minimale cijfers (2-3) voor stond, maar in de tweede helft kwam Bor op stoom. Het liep uit naar een 7-3 voorsprong, voordat Brabant United pas weer wat terug kon doen. Het kwam nog terug tot 7-5, maar Leon de Groot zorgde voor de eindstand: 8-5. Chris Pandey was met drie doelpunten de topscorer. Patrick de Vaan maakte er twee.

Twago International lijkt de weg naar boven weer te hebben gevonden. De wederom zeer ruime selectie (liefst negen spelers waren present) won eenvoudig van VersVleesBoerderij.nl. Voor rust (0-1) ging het wat moeizaam, maar na de pauze werd het krachtsverschil duidelijk: 0-5. Gijs Eras was goed voor twee van de vijf treffers. Ondanks de zege was Twago-coach Henk-Jan Aarts niet bereikbaar voor commentaar. De persvoorlichter hield het bij een korte mededeling: “Aan deze 5-0 overwinning hebben wij niets toe te voegen.”

De wedstrijd tussen De Schutskooi en FC Unity was er een met veel energie. Uit beide ploegen spoot werkelijk de adrenaline en dat zorgde voor een boeiend schouwspel. Dennis van Loon zette De Schutskooi al vroeg op voorsprong en Benjamin van den Broek tekende op slag van rust voor 2-0. Maar in de tweede helft kwam Unity terug. Kevin van de Mooren en Gerald Gloudemans scoorden in dezelfde minuut, waarna Benjamin Mol de ploeg voor het eerst op voorsprong zette. Raymond Reinewald maakte gelijk, maar binnen de minuut zorgde Stefan van Laarhoven er weer voor dat het 3-4 werd. Uiteindelijk werden de punten toch gedeeld. Met zijn tweede van de avond bepaalde Van den Broek de eindstand op 4-4.

Dixons had geen kind aan het ploeterende B.N.A. De maar weer eens grondig vernieuwde ploeg vloog met speels gemak over de regerend kampioen heen. Halverwege (5-0) was de wedstrijd al gespeeld. De laatste vijfentwintig minuten waren een hel voor de donkerblauwwitten. De teller stopte pas bij 11-0. Roy Janssen nam vier goals voor zijn rekening. Theo van Vugt en Yuri Noyen maakten er ieder twee. De absolute uitblinker was echter Dixons-doelman Yos Hendriks. Met name deze nieuweling liet zien een echte versterking te zijn. Met zijn geweldige reflexen kan hij Dixons heel wat punten gaan opleveren.


A-POULE | 06-11-2010
Timmers keert het tij in slotfase

Mooie uitslagen in de vijfde ronde van de A-poule van de Rosmalense zaalvoetbalcompetitie. Voor de neutrale toeschouwers althans, voor zover die de tribunes van sporthal De Hazelaar hebben bevolkt.

Vooral Bouwbedrijf Timmers deed tegen Bever/Chambers erg goede zaken. Na een 2-2 stand bij rust, zorgden Patrick Koppers en Giovanni Parto voor een verrassende voorsprong voor Bever. In de laatste drie minuten kwam Timmers echter alsnog langszij. Sander van de Hout tekende met zijn derde van de avond voor de aansluiting, waarna Max Klerkx nog twee keer scoorde en de overwinning op de valreep veiligstelde: 5-4. “In het laatste stuk hielden we Twan Voets op de bank en speelden we in de sterkste opstelling. Het bleek een gouden zet”, jubelde coach Lawrence Heijmans na.

Ook de ontmoeting tussen Den Bosch City en Colorado was een uiterst spannende. De teams gaven elkaar weinig cadeau en beslisten de wedstrijd pas aan het einde. Via doelpunten van Angelo Stové (3), Johan Sluijter (2) en Jurgen Willems won Den Bosch City nipt, met 5-6. Drie goals van Frans van den Broek waren niet genoeg voor Colorado.

Naar het treffen met Bierelier United werd door Cheers the Next met angst en beven toegeleefd. “Er zijn slechts drie vaste spelers inzetbaar”, jammerde de geblesseerde aanvoerder Jan van der Heijden vooraf. Aangevuld met enkele invallers hielden zij echter knap stand. Bij rust was het pas 2-0 en meteen na de aftrap scoorde Kevin van Meurs voor Cheers. Uiteindelijk was Bierelier toch te sterk en won het alsnog ruim (8-2). Topscorer Julien Stundebeek was goed voor drie goals.

Ook Shaktar Babbels vreesde het duel met Gevers Installatiebureau. Aangezien de helft van de vaste ploeg zich in verre oorden bevond, was het sprokkelen om een team op de been te brengen. Dat lukte ternauwernood en omdat ook Gevers niet in de sterkste formatie aantrad, werd het een alleraardigste partij. “Helaas was Joep van der Heijden weer eens van de partij”, vatte Babbels-doelman Edwin Smolders de partij kort samen. Met vier puntgave treffers luidde de levensgevaarlijke Gevers-aanvaller de derde nederlaag voor de promovendus in. Martijn Donkers maakte er ook drie, maar het was niet genoeg, Gevers won met 5-7.

FC Bachus gaf Adelaar Bierelier Combinatie (A.B.C.) een ‘warm’ welkom in de competitie. De vriendschappelijke kennismakingspartij eindigde in liefst 14-3 voor de huidige koploper. Hans van Heumen en Michiel van Keijsteren maakten er ieder vier. Bart Roelofs tekende voor de eerste treffer van A.B.C. en zag na rust ook teammaten Björn Wetser en Robert van der Ven de eer proberen te redden. Met name keeper Sander Geerts was belangrijk. Hij moest veertien keer vissen, maar heeft er minstens zoveel uit zijn doel geranseld. Zijn broer Jeroen reageerde strijdvaardig: “We hebben een zware nederlaag geleden, maar over twee weken (vrijdag 19 november oefent A.B.C. om 21:00 uur tegen Gevers, red.) zullen we onze revanche pakken!”

A-POULE | 02-11-2010
Adelaar Bierelier Combinatie stroomt in

Nadat we onlangs afscheid hebben genomen van Team September, dat ondanks diverse aanmaningen niet aan de verplichtingen had voldaan, is het bestuur met spoed op zoek gegaan naar een vervangend team. Dat hebben we gevonden in Adelaar Bierelier Combinatie, dat wordt gevormd door een jonge en fanatieke vriendengroep, bestaand uit Rosmalense jongens.

Afgesproken is dat A.B.C. per direct de plaats van September zal gaan innemen. Zij zullen de eerste helft van de competitie afmaken op vriendschappelijke basis. Na negen speelronden, als iedereen één keer tegen elkaar heeft gespeeld, zal A.B.C. ook daadwerkelijk mee gaan draaien in de competitie. Kortom; na vijf oefenduels zal Adelaar Bierelier voor de punten gaan meespelen. Daarbij beginnen ze op nul, maar is het de uitdaging zoveel mogelijk puntjes te sprokkelen.

Het bestuur van de Rosmalense zaalvoetbalcompetitie is blij met deze enthousiaste nieuwkomers. Wij wensen hen veel succes en plezier in onze competitie!
Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen