Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u altijd het laatste nieuws, de actuele standen, de laatste uitslagen en uiteraard het programma.


B-POULE | 30-10-2010
ERIB plaatst zich voor play-offs

De eerste periodetitel is op overtuigende wijze een prooi geworden voor ERIB. Zij wonnen de eerste drie wedstrijden en lieten ook Brabant United '07 kansloos. Halverwege was er nog niet gescoord, maar toch werd het 0-6. Henry aan den Toorn was met twee goals de topscorer van de avond.

Tijdens de eerste wedstrijd van de vierde speelronde had De Schutskooi ook al opvallend weinig moeite met Twago International. In de eerste helft werd een 2-0 voorsprong behaald en die werd na de bankwissel - ondanks de aansluitingstreffer van Tom Aarts - uitgebreid naar een ruime overwinning: 6-1. B.N.A. en VersVleesBoerderij.nl hadden een uur later heel wat meer moeite met elkaar. Pas in de allerlaatste minuut van de eerste helft viel het eerste doelpunt, van de voet van Hein de Werd, te noteren. Jouke Schrover draaide de score hoogstpersoonlijk om, maar in de slotfase zorgde Niels Verstegen voor een puntendeling.

Drie nieuwe aankopen van Dixons zorgden mede voor een knappe overwinning op Bor Hoveniers. Doelman Yos Hendriks en verdediger Roy Janssen hielden de rijen gesloten, terwijl Theo van Vugt met drie treffers een belangrijk aandeel in de zege had. Ook teamgenoot Jan Herber maakte er drie. Bor Hoveniers kwam tot slechts vier doelpunten, verdeeld over evenveel spelers. Dixons won met 8-4 en om die reden nam FC Unity de tweede plaats over van Bor. Zij wonnen namelijk alweer voor de derde keer dit seizoen. Slachtoffer was De Kiet, dat met 3-4 de kantine moest opzoeken. Peter van der Plas (De Kiet) en Kevin van der Mooren (Unity) scoorden allebei twee keer.


A-POULE | 23-10-2010
Bachus met winst naar eerste periodetitel

De eerste deelnemer aan de play-offs, aan het einde van het seizoen, is bekend. FC Bachus won de eerste vier wedstrijden en legt daarmee beslag op de de eerste periodetitel. Het bleef Bierelier United, ook nog zonder puntverlies, op doelsaldo voor.

Ondanks een goede start (2-0 na amper vier minuten) was Shaktar Babbels niet bij machte om Bachus pijn te doen. De rollen werden nog voor rust omgedraaid (2-4) en in het tweede stuk kwam de overwinning niet in gevaar. Via onder meer twee goals van Martijn Donkers (Babbels), Martijn Gerrits en Frank Willems (Bachus) werd het 3-6. "Maar we hebben toch aardig partij gegeven en laten zien dat we in de A-poule meekunnen", aldus Babbels-goalie Edwin Smolders. Bierelier United speelde een verhit potje tegen Den Bosch City. Een kaartenregen zorgde voor veel tijdstraffen en zelfs zaalverwijderingen, maar gevoetbald werd er tussendoor ook nog. Bierelier had veel moeite, maar won dankzij twee late treffers ternauwernood. Een minuut voor tijd maakte Rudi van der Heijden er 4-3 van.

Gevers Installatiebureau is geen schim van de ploeg die vorig jaar nog zo verrassend debuteerde in de zaalvoetbalcompetitie. Het ontbreken van Joep van der Heijden lijkt hen echt op te breken. Tegen Colorado wist Gevers, in de persoon van Jeroen van Lokven, slechts een keer te scoren. En dat was ook nog in de slotminuten, toen Colorado via Frans van de Broek (2) en William van de Hout al op een 3-0 voorsprong stond. De routiniers van Bouwbedrijf Timmers gaven de jonkies van Cheers the Next weinig cadeau. Vijf minuten voor het eindsignaal was er nog een 5-3 voorsprong voor Cheers, maar alsnog werd er een gelijkspel uitgesleept. "En we hadden zelfs nog moeten winnen", wist Twan Voets na afloop te vertellen. Uit het kamp van Cheers kwamen juist hele andere verhalen. Jan van der Heijden: "Die voorsprong hadden we nooit weg mogen geven!" Bever/Chambers kwam niet aan spelen toe.


B-POULE | 16-10-2010
B.N.A. geen schim van trotse kampioen

De titelhouder van afgelopen jaar lijkt prolongatie te kunnen vergeten. In de derde speelronde verloor B.N.A. alweer voor de tweede maal. Tegen het sterke Bor Hoveniers kon door het opgekomen vijftal een half uur lang tegengas geboden worden, maar in het tweede stuk brak het gebrek aan wisselspelers hen op. De regerend kampioenen werden overlopen. Erik Claassen scoorde drie keer en zorgde mede voor een 8-2 overwinning.

Twago International klaagde al voor het treffen met FC Unity over de te drukke speelkalender. Twee wedstrijden binnen twaalf dagen bleek voor hen inderdaad teveel van het goede, want het 'tempoteam' won met 5-2. Dixons wacht nog altijd op het eerste punt. Tegen De Kiet werd er veel gescoord, maar toch ook weer verloren. Het was niet alleen een doelpuntrijk, maar ook wat te heetgebakerd duel. Bij rust was de score nog in het voordeel van Dixons (3-2), maar uiteindelijk trok De Kiet de winst over de streep: het werd 7-9. Drie treffers van Nick van 't Sand en Jan Herber waren niet voldoende. Henri Mulders (3), Eric van Peursem, Gust Langenberg (beide 2), René Knook en Peter van der Plas waren allen trefzeker voor De Kiet.

Terwijl Dixons op zoek is naar punten, heeft ERIB er nog geen enkele verloren. Ondanks een lachwekkende actie van captain Hans van Aggelen in de slotminuut, werd VersVleesBoerderij.nl met degelijke cijfers opzij gezet (5-1). Thijs van Pinxteren maakte er drie en Gerjan van de Berg redde de eer voor VVB. Sander van de Waarsenberg was voor rust de enige die doel trof in het duel tussen De Schutskooi en Brabant United '07. In de tweede helft deden echter heel wat spelers hem dat na. United bleef continu aan de leiding en de overwinning kwam dan ook niet in gevaar. Het slotakkoord was tien minuten voor tijd eveneens aan Van de Waarsenberg: het werd 2-5.


A-POULE | 09-10-2010
Bachus trotse koploper na ruime zege op Gevers

FC Bachus is het seizoen prima van start gegaan. De ploeg behaalde tegen Gevers Installatiebureau, toch de nummer twee van vorig seizoen, een verrassende overwinning. De cijfers zeiden daarbij genoeg: 8-2. Opvallend waren met name de doelpunten van Frank Willems en invaller Roel Wittenberg, die beide van eigen helft doel troffen. Met negen punten uit drie duels leiden de bordeauxroden vooralsnog de competitie. Den Bosch City volgt op de gedeelde tweede plaats. Ondanks dat men moest aantreden zonder wisselspelers en met een veldspeler op doel, werd er met 10-5 gewonnen van Cheers the Next. Met name Johan Sluijter was een ware plaaggeest voor de mannen van Cheers.

Shaktar Babbels werd voor het eerst op een nederlaag getrakteerd. Bouwbedrijf Timmers was met 6-2 te sterk. De promovendus liet echter wederom zien zich in razendsnel tempo aan te passen aan het niveau een stapje hoger. Timmers maakte het verschil in de slotfase van de eerste helft en het begin van het tweede stuk, waarin men van 0-0 naar 5-0 vloog. Het was pas de eerste overwinning voor de gevestigde ploeg. Colorado wacht ook na het treffen met Bever/Chambers nog op de eerste driepunter. Een boeiend duel werd door de Suriprofs met het zo klein mogelijke verschil gewonnen: 4-5.

Tot slot kwam Bierelier United wederom niet in actie. Na de gratis zege op Timmers, die zich in de vorige speelronde moesten afmelden wegens spelerstekorten, ging nu het duel met Team September niet door. De nieuwkomers meldden zich op de wedstrijddag doodleuk af voor de rest van de competitie.


B-POULE | 02-10-2010
Vier keer de nul, Unity wint voor het eerst

Liefst vier keepers bleven deze speelronde ongeslagen. Een in de zaal uitmuntende prestatie. Het overkwam deze week Roy van der Mooren (Unity), Jan Hoedemakers (Bor Hoveniers) én Sander van Geel van De Schutskooi. De vierde nul was reglementair, die van ERIB op Dixons.

FC Unity won voor het eerst sinds de oprichting in augustus 2009 zowaar een duel. En niet zomaar een. Het werd maar liefst 0-6 tegen Brabant United '07, toch een gerenommeerde B-pouler. Bor Hoveniers won ook voor het eerst, zij het in de tweede klasse. Na een moeizame seizoensopening tegen De Kiet (4-4) moest VersVleesBoerderij.nl er genadeloos hard aan geloven: 0-10. Bij rust was het pas 0-2, maar in de tweede helft vloog Bor er overheen. Patrick de Vaan, Eric Klaassen en Leon de Groot maakten er alledrie drie. "Als we in de eerste wedstrijd ons kruid voor de rest van het seizoen maar niet hebben verschoten", jammerde Henri Savelkouls na afloop, memorerend aan de fraaie zege op Dixons (5-2) twee weken eerder.

Dat Dixons moest dit keer helaas op het laatste moment afzeggen voor het duel met ERIB. Een noodplan zorgde er desondanks voor dat er tóch twee ploegen binnen de lijnen verschenen. Twaalf ERIB'ers werden verdeeld en voetbalden onderling een vriendschappelijk pot. Die werd door de in Galvin-tenue spelende ploeg glansrijk met 6-2 gewonnen.

Met De Kiet had De Schutskooi het niet makkelijk, maar toch werd er vrij eenvoudig gewonnen. Na een 2-0 ruststand, werd het 3-0. Roelof Bout, Raymond Reinewald en Dennis van Loon zorgden voor de doelpunten. In tegenstelling tot De Kiet boog Twago International tegen B.N.A. een 2-0 achterstand om naar de volle winst. Het combineerde, rommelde, mazzelde en soleerde zich knap naar een 4-2 overwinning.
Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen