Archief

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u een overzicht van berichten uit ons archief, gerubriceerd per jaar en maand.

 


Seizoenen

2010-2011
2009-2010
2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004
2002-2003
Zaalvoetbal Competitie Rosmalen - www.zaalvoetbalrosmalen.nl

Welkom op de website van de Zaalvoetbal Competitie Rosmalen. Hier vindt u altijd het laatste nieuws, de actuele standen, de laatste uitslagen en uiteraard het programma.


A-POULE | 25-09-2010
Shaktar Babbels start verrassend goed: 4 uit 2

Shaktar Babbels opende het seizoen als het ‘lachertje’ van de A-poule. “Wat moest de nummer 4 van de tweede klasse nou op het hoogste niveau?”, hoorde uw reporter enkele tegenstanders denken. Na twee speelrondes lijkt die hilariteit plaats te moeten maken voor respect. Een knap gelijkspel tegen Colorado (5-5) werd gevolgd door een 8-6 overwinning op Bever/Chambers. De Suriprofs verschenen zonder wissels en met een veldvoetbalwedstrijd/-training in de benen, maar dat neemt niet weg dat de zege voor Babbels terecht was. Roel van der Krabben (Babbels) en Robert Schapendonk (Bever) scoorden beide vier keer.

Na de onverwachte seizoensopening, kwam Colorado ook tegen FC Bachus niet tot winst. Na een 0-3 ruststand, gingen de bordeauxroden naar een eenvoudige zege: 3-9. Colorado had aardige spelers bij, maar miste invallers. Het immer degelijke Bachus maakte daar dankbaar gebruik van. Hans van Heumen was hun grote man met vier treffers.
Gevers Installatiebureau won van Den Bosch City. De in de eerste helft genomen voorsprong (4-1) werd na rust niet meer uit handen gegeven. Amajak Harexian, Raynor Thenu, Kiley Thijs (Gevers) en Johan Sluijter (DB City) scoorden er allen drie. Een goal van Andy van Esch en twee van Paul Eerhart, die na een schorsing van 2,5j aar weer terug is in de zaal, zorgden voor een 10-5 eindstand.

Team September was, in tegenstelling tot hun eerste optreden, voor het treffen met Cheers the Next wél op volle oorlogssterkte. Het leidde tot een 2-0 voorsprong, maar Cheers toonde veerkracht door de score om te draaien naar 2-4. In de laatste tien minuten won September alsnog (mede dankzij 3 goals van Tommie ‘Fernando Torres’ de Jong), maar de 5-4 overwinning bleek niet geldig. Het ontbreken van enkele pasfoto’s zorgde voor de tweede nederlaag van het seizoen: een reglementaire 0-3.

Bouwbedrijf Timmers moest zich helaas vroegtijdig afmelden voor het duel met Bierelier United. Blessures en de festiviteiten bij het 100-jarige OJC ROSMALEN zorgden ervoor dat er niet genoeg spelers beschikbaar waren om de titelverdediger partij te geven.


B-POULE | 18-09-2010
VersVleesBoerderij.nl opent met verrassende zege

Ook de B-poule is weer begonnen met het zaalvoetbalseizoen. VersVleesBoerderij.nl opende in de eerste speelronde met een verrassende overwinning op Dixons: 5-2. "Ze vergaten ons voor rust de genadeklap te geven", aldus Marco van Doremalen, die vier van de vijf treffers verzorgde. Dixons trad aan met enkele nieuwelingen en het samenspel kwam nog niet helemaal uit de verf. VVB nam in het tweede bedrijf afstand. Dat leverde helaas de nodige frustratie op aan Dixons-zijde.

Bor Hoveniers probeert het na twee jaar in de A-poule een treetje lager. Zij mochten aantreden tegen De Kiet, de nummer negen van vorig jaar, en hadden er de nodige moeite mee. Toen de stand in de slotfase van snel 2-2 naar 4-2 ging, leek de zege in de knip, maar debutant Gust Langenberg tekende met twee late treffers alsnog voor een puntendeling. Bor Hoveniers baalde even, maar doelman Jan Hoedemakers relativeerde het snel: "We zijn al blij dat we nog altijd tweewekelijks ons wedstrijdje kunnen voetballen."

De Schutskooi kende personele problemen en moest enkele nieuwkomers inschrijven om aan te kunnen treden tegen kampioen B.N.A. Het bleek tevergeefs, want ook met de nieuwe krachten werd er redelijk kansloos verloren: 9-6. Remco van der Pot nam vijf B.N.A.-doelpunten voor zijn rekening. Twago International kreeg het voor elkaar om een 4-1 voorsprong te verspelen tegen Brabant United ’07. Voor rust leek er geen vuiltje aan de lucht, maar in de tweede helft draaiden de rollen en perste United er een puntje uit: 4-4.

Evenals Bor Hoveniers is ook FC Unity gedegradeerd uit de hoogste klasse. Hun eerste tegenstander in de B-poule was ERIB, dat weinig moeite kende met het energieke negental. Bij rust was men al naar 4-0 gecounterd en daarna kwam de overwinning, ondanks het gebrek aan conditie bij Henry aan den Toorn, niet meer in gevaar. Het werd 8-3 en daarmee is ERIB vooralsnog, op doelsaldo, koploper.


A-POULE | 11-09-2010
September maakt opmerkelijke debuut: 2-24

Het zaalvoetbalseizoen is weer geopend met een volledige speelronde in de A-poule. FC Bachus en Bouwbedrijf Timmers openden het bal en lieten nog maar eens zien weinig voor elkaar onder te doen. Dit keer was FC Bachus net iets gehaaider. Zij wonnen mede door twee doelpunten van Hans van Heumen met 3-2. Gevers Installatiebureau, de nummer twee van afgelopen jaar, trof in de eerste ronde direct kampioen Bierelier United. In de eerste helft ging het aardig gelijk op (2-3), maar daarna liep Bierelier over de concurrent heen. Het werd liefst 2-8.

Shaktar Babbels (voorheen Bad Brothers) maakte een prima debuut in de A-poule. Colorado (dit jaar weer zonder Bakker van Keulen als sponsor) dacht wel 'even' te winnen van de nummer 4 van de tweede klasse van vorig seizoen, maar kwam bedrogen uit. De wedstrijd eindigde in 5-5, maar had zomaar een nóg verrassender wending kunnen krijgen. Uitgebreid verslag van de pot onder aan deze samenvatting.

Op de vrijdagavond stond het debuut van Team September in de Rosmalense competitie op de kalender. Het bleek echter moeilijk om een team op de been te krijgen en daarmee sloegen de nieuwkomers een flater van jewelste. Coach Emyl Kadmaerubun moest zelfs onder de lat plaatsnemen om überhaupt te kunnen voetballen. Het bleek tevergeefs. Den Bosch City walste werkelijk over de Rosmalenaren heen. Bij rust was het al 12-1 en ook in de tweede helft won DB City met die cijfers. Met een monsternederlaag (24-2) heeft September zich gemeld in sporthal De Hazelaar. Cheers the Next en Bever/Chambers kenden ook wat personele moeilijkheden. Zij kwamen eveneens met een kleine selectie, maar wel heel wat serieuzer voor de dag. In een mooie pot won Cheers met 5-2. Dani Jankovic was belangrijk door drie keer te scoren. Robert Schapendonk maakte beide treffers voor Bever/Chambers.

Colorado – Shaktar Babbels 5-5
De grootste verrassing in de eerste speelronde van de A-poule kwam misschien wel op naam van de nieuwkomer op het hoogste niveau, Shaktar Babbels. De ploeg die vorig jaar nog onder de naam Bad Brothers als vierde eindigde in de B-poule hield Colorado in de seizoensouverture knap op 5-5. De promovendus nam in de beginfase van de wedstrijd tweemaal brutaal een voorsprong maar leek toch met een 4-2 achterstand te moeten gaan rusten. Het laconiek acterende Colorado kreeg echter de deksel op de neus en moest in de laatste minuut van de eerste helft nog twee tegentreffers incasseren van het vrijuit en vol vertrouwen spelende Shaktar Babbels.

Na rust was het meeste balbezit voor Colorado en kregen zij ook de beste kansen maar telkens stonden een been of doelman Edwin Smolders een voorsprong in de weg. Shaktar nam echter opnieuw uit een razendsnelle counter tien minuten voor tijd een 4-5 voorsprong. Het was William van de Hout die uiteindelijk met nog minder dan twee minuten te spelen toch nog een punt veiligstelde voor Colorado. Sneu voor Babbels gebeurde dit uit een counter nadat een vrije trap van Martijn Donkers keihard op de paal uiteen was gespat. In plaats van de beslissing aan de ene kant viel de gelijkmaker aan de andere kant. Grote man bij Shaktar Babbels was Ronald Brienen die op het allerlaatste moment aan de selectie was toegevoegd en zijn debuut met drie treffers extra luister bijzette. Babbels is daardoor vooral tot zijn eigen grote verbazing al na een wedstrijd van de nul af.
Mobiele site | © Zaalvoetbal Competitie Rosmalen